Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2018 12:21
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

Značka Diesel čelí kritice kvůli bundě s homofobním nápisem

MÓDA
Uložit Uložené

Bunda s hanlivým nápisem rozproudila horlivé diskuze.

Pouze před několika týdny uvedla italská značka Diesel kolekci s názvem Ha(u)te Couture reagující na stále častější kyberšikanu. V kampani vystoupili odborníci na slovo vzatí, světové celebrity, které bývají terčem posměšků a nenávistných komentářů prakticky od svých začátků.

Jednotlivé kousky obsahovaly hesla jako „The Bad Guy“, „Fuck You Imposter“, „Slut“ nebo „Such A Poser“, avšak vlnu kritiku si vysloužila bunda s nápisem „Faggot“, což v překladu hanlivě označuje osobu s homosexuální orientací. V kampani ji prezentovala hvězda ze seriálu 13 Reasons Why, herec Tommy Dorfman, který je gay.

Značka Diesel čelí kritice kvůli bundě s homofobním nápisem
Zdroj: Diesel

Za unikátní kousek chce Diesel 418 eur (10 800 Kč). Lidé z celého světa se na internetu kriticky vyjadřují na adresu značky, zatímco ta se ke kolekci vyjádřila již několikrát a je na ni hrdá:

„Naším cílem bylo znemožnit ty, kteří šíří nenávist a negativitu. Každé osoby v kampani se tato záležitost dotýká. Každá z nich si vybrala frázi, kterou je na sobě ochotna nosit s cílem posilnit postavení ostatních bojujících s osočováním kvůli tomu, jací jsou.“

„The more hate you wear, the less you care.“

Přečti si několik reakcí od lidí na Twitteru:

Domů
Sdílet
Diskuse