Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2018 14:40
Čas čtení 0:00
Sona O.

Nizozemský důchodce chce, aby mu úředně snížili věk o 20 let. Chce zvýšit své šance na Tinderu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Emile Ratelband chce být oficiálně uznaný jako 49letý.

Nizozemský podnikatel, motivátor a řečník Emile Ratelband se narodil 11. března 1949, ale žádá, aby úřady za jeho nový datum narození uznali 11. březen 1969. Říká o sobě, že se identifikuje jako mladší a zaslouží si stejná práva jako například transgender lidé, kteří se identifikují s jiným pohlavím, než s jakým se narodili.

„Žijeme v době, kdy si můžeme změnit naše jméno i pohlaví. Proč bychom tedy nemohli rozhodovat o svém věku?“ vyjádřil se.

Nizozemský důchodce chce, aby mu úředně snížili věk o 20 let. Chce zvýšit své šance na Tinderu
Zdroj: Emile Ratelband Twitter

Soud, který má celou situaci na starosti, ale tvrdí, že nevidí důvod k legální změně data narození. „Co by se pak stalo s těmi 20 lety?“ ptá se soudce.

Jeho důvody pro změnu věku jsou přitom překvapivé. Kromě toho, že se cítí věkem diskriminován a nemůže si kvůli němu najít odpovídající zaměstnání, dělá mu potíže i na seznamovací aplikaci Tinder. „Když můj profil tvrdí, že mám 69, nedostávám žádné odpovědi. Kdybych však měl 49 s tou tváří, kterou mám, budu v luxusní pozici,“ tvrdí.

Ohrazuje se i tím, že podle jeho doktorů má tělo zdravého čtyřicátníka. Podnikatel tvrdí, že se nebojí stárnutí, ale chce si užívat život naplno bez omezení, dokud je toho stále schopen.

Od roku 1987 se Emile věnuje neurolingvistickému programování, které slouží k seberozvoji i terapii. Kromě toho je také populárním motivačním řečníkem.

Domů
Sdílet
Diskuse