Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. listopadu 2018 16:59
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Skotská vláda zavádí povinné hodiny LGBT na školách

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Iniciativou k tomuto rozhodnutí byly v první řadě statistiky z průzkumů.

Ještě v roce 1988 skotská vláda klauzulí zakázala propagování homosexuality na svém území, avšak v 2001 ji Spojené království zrušilo. Následky země podobně jako zbytek Evropy snáší dosud, avšak nyní přichází s progresivním návrhem, který bude ještě velmi dlouho národ polarizovat.

Skotsko totiž rozhodlo, že rovnoprávnost patří mezi jeho priority a na státních školách zavede vyučovací předmět s osnovou sestavenou tak, aby žáci získali všeobecný přehled z oblasti LGBT. Kromě samotné definice by mezi tématy měla být i homofobie, homosexualita, transgenderizmus či bisexualita.

Zatím není přesně známo, v jakém množství hodin se bude předmět vyučovat, ale půjde o povinnou část výuky.

Iniciativou k tomuto rozhodnutí byly v první řadě statistiky z průzkumů. Ty totiž ukázaly, že až 90 % členů LGBT komunity zažívá ve škole šikanu. 27 % z těchto lidí zároveň přiznalo, že homofobní narážky byly iniciativou k tomu, aby začali přemýšlet nad sebevraždou.

Do komentářů nám nezapomeň napsat, co si o této problematice myslíš. Zároveň nás určitě zajímá, zda si umíš něco podobného představit i v našich končinách.

Domů
Sdílet
Diskuse