Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2018 13:02
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Ubohá žena zvracela i 100krát za den. Rebecca trpí vzácnou nemocí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Britka před pěti lety začala zničehonic zvracet.

Mnoho lidí trpí vzácnými chorobami, o nichž většina lidstva nemá ani ponětí. 31letá Rebecca Griffiths z britského městečka Maidenhead bojuje s problémem známým jako CVS (syndrom cyklického zvracení), kvůli kterému zvracela i stokrát za den.

Mladá konzultantka začala mít problémy přibližně před pěti lety, kdy se její život dramaticky změnil. Celé dny trávila s nádobou na gauči a vše, co se dostalo do jejího těla, okamžitě vyvrátila ven. Její rodiče se tak změnili v opatrovníky a život se jí na pět let prakticky pozastavil.

Management consultant, 31, suffers from a rare condition that causes her to vomit up to 100 times A DAY

„Nemůžu jíst, nemohu pít, v podstatě jen ležím na gauči a to je celý můj život.“ Rebecca navíc trpí cukrovkou a její život se nedávno zlepšil, když podstoupila riskantní operaci. Teď zvrací možná jednou za týden, ale kdysi to bylo mnohem horší.

Samotná operace sestávala z odvážného rozšiřování cév. Právě jejich úzkost a poškozené napojení na jiné systémy lidského těla měly být podle lékaře, profesora Sandmanna, zodpovědné za odmítání přijímání jakékoliv potravy. Prvních 24 hodin po operaci Rebecca stále nezvracela a nyní zvrací jen občasně.

Ubohá žena zvracela i 100krát za den. Rebecca trpí vzácnou nemocí
Zdroj: Everyday Health

Vše začalo v listopadu 2013, kdy ji přepadávala nevolnost. Doktoři nevěděli, co se děje. Dodnes není jasné, co CVS způsobuje, ale nejde o infekci ani nevhodný životní styl. Většinou se o spuštění zvracení postarají určitá jídla, ale také horké počasí, málo spánku či vyčerpání.

Po neustálém zvracení je však lidské tělo dehydrované a tekutiny tak musí přijímat jiným způsobem. Přibližně jednou týdně proto Rebecca skončila v nemocnici. Dnes je však na dobré cestě a konečně si našla také zaměstnání jako konzultantnka v managementu.

Domů
Sdílet
Diskuse