Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2018 1:02
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Internet se bojí, že teenageři začnou umírat při popíjení nového prášku Tide v krabici. Nedávno zkoušeli jíst kapsle

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Před pár měsíci začali lidé pojídat Tide kapsle.

Snad nikdo z nás nepochybuje o tom, že lidé dokáží být pořádně hloupí. Zejména mladá generace nás o tom pravidelně přesvědčuje, přičemž na přelomu let 2017 a 2018 se skupina teenagerů zařadila mezi nejhloupější lidí na světě pomocí kontroverzní Tide Pod Challenge.

Výzva spočívala v tom, že mladí lidé pozměnili původní využití prací kapsle značky Tide a namísto vložení do pračky si ji dávali do úst. Vše nejdříve začalo jako hloupý vtip, ale lidé postupně kapsle kousali, vařili či jednoduše zkonzumovali.

Americká média zajímalo, zda teenageři po konzumaci kapslí opravdu skončili v nemocnici a data hovoří o tom, že minimálně 37 z nich muselo být do zdravotnického zařízení skutečně převezeno.

Společnost Procter and Gamble stojící za značkou Tide v té době vícekrát veřejně prohlásila, že kapsle nepatří do úst člověka, protože obsahují silně koncentrovaný čistící prostředek. Přesto chytráky ve výzkumném týmu napadlo, že by mohli příští rok spustit prodej nové verze pracího gelu v kartónové krabici, která nápadně připomíná krabice od vína či moštu.

I když mohl být původní nápad dobrý a zákazníci dokáží při individuálním nalévání při každém praní lépe odhadnout potřebné dávky a krabice je zároveň ekologická a využívá se při její výrobě o 60 procent méně plastu než při plastové nádobě, lidem na internetu se však podobnost s krabicemi na víno nezdá jako náhoda.

Začali polemizovat, zda v Tide nepracuje tým vědců, kteří chtějí postupně snižovat počet obyvatel, a tak udělali prací gel ještě lákavější ke konzumaci. Sociální sítě se obávají o to, že se výzva vyvine a teenageři budou gel pít z vínových sklenic, což skončí smrtí a opět přijde na řadu nekonečné omlouvání výrobce.

Internet se bojí, že teenageři začnou umírat při popíjení nového prášku Tide v krabici. Nedávno zkoušeli jíst kapsle
Zdroj: Procter and Gamble/Buzzfeed




Domů
Sdílet
Diskuse