Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. ledna 2019 0:07
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Škrcením, topením a upálením zabila 25 dětí. Před trestem smrti ji zachránil dánský král

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dagmar Overbye nebyla zrovna příkladem vzorné matky.

Uložit dítě do sirotčince není vždy tím nejsprávnějším řešením, ale někdy prostě není jiné volby. V každém případě mohou rodiče odložených dětí alespoň doufat, že se jejich potomci časem dostanou do lépe zabezpečených rodin. Přesně to s úsměvem na rtech slibovala zoufalým matkám a otcům i Dagmar Overbye.

Kdyby však věděli, že své děti posílají na smrt, dozajista by jednali jinak. Místo toho, aby se Dagmar postarala, aby nechtěné děti čekal lepší osud, je vlastnoručně uškrtila, utopila, nebo dokonce upálila. Podobný osud navíc údajně čekal i její vlastní dítě. Dagmer Overbye patří mezi jednu z největších sérových vražedkyň Dánska.

Škrtením, topením a upálením zavraždila 25 detí. Od trestu smrti ju zachránil dánsky kráľ
Škrtením, topením a upálením zavraždila 25 detí. Od trestu smrti ju zachránil dánsky kráľ Zdroj: www.youtube.com

Uškrtila mladá zlodějka své první dítě?

Dagmar se narodila v Dánsku koncem 19. století a v dětství svým dvěma rodičům Seanovi a Anne Marie nedělala příliš mnoho radosti. Jako dítě byla poměrně náladová a místo školy (navzdory údajným skvělým výsledkům) se spíše zajímala o drobné krádeže. Například již jako 12letá byla přichycena při krádeži sousedovy peněženky.

Mladá Dagmar byla proto rodiči poslána k tvrdým pracím pro farmáře jménem Henrik Højgaard. Ten se postaral o to, aby vyplnil její volný čas úklidem domu, praním oblečení či dojením krav. Za všechny tyto činnosti byla navíc ohodnocena minimální finanční částkou, ale alespoň neměla čas na to, aby brala věci, které jí nepatří.

Později vypomáhala v několika dalších domech, kde se opět projevily její kleptomanské choutky, kvůli kterým strávila 10 dní v ženském vězení ve Svendborgu.

Domů
Sdílet
Diskuse