Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. listopadu 2018 15:40
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Hajlující žáky k nacistickému pozdravu vyzval fotograf. Na třídní fotce stojí i černošský spolužák

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Výzvu fotografa někteří ze studentů rozumně ignorovali.

Malé městečko Baraboo ve státě Wisconsin má na krku celkem kontroverzní událost. Policie aktuálně vyšetřuje třídní fotografii žáků, na níž většina z nich zvedá pravou ruku na znak nacistického pozdravu. O podobném případu tří dívek jsme tě informovali zhruba před měsícem.

Samotnou fotografii bychom až donedávna mohli najít na stránce jejího autora Petera Gusta, který ji po začátku vyšetřování z pochopitelných důvodů promptně stáhl. Internetem však kolovala i nadále.

Poté, co se fotografie začala šířit internetem, obdrželi rodiče dětí od školy dopis upozorňující na jejich prohřešek. Podle vyjádření vedení školy se k vyřešení dané situace využijí jakékoliv potřebné prostředky, včetně případných právních kroků.

Hajlující žáky k nacistickému pozdravu vyzval fotograf. Na třídní fotce stojí i černošský spolužák
Zdroj: Twitter

Ne každý ze studentů se však k této nemístné zábavě přidal. Na fotografii můžete zpozorovat například jednoho ze spolužáků černé pleti (vpravo dole), jehož tvář je sice z části zakrytá, ale věříme, že konání jeho kamarádů ho příliš nepotěšilo.

Vedení školy údajně chování žáků nepřekvapuje, ale zaráží je, že se k něčemu podobnému nechali přemluvit téměř všichni. Situace je o to podivnější, že u fotografování měli dokonce stát i jejich rodiče a další členové místní komunity.

Jeden ze studentů, jehož poznáte podle červeného motýlka na krku (vpravo nahoře), se k celé situaci vyjádřil na Twitteru. V příspěvku se představil jako Jordan Blue a prohlásil, že celou situaci považoval za nemorální, přičemž obvinil fotografa z toho, že je k samotnému hajlování navedl.

Domů
Sdílet
Diskuse