Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2018 15:03
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Firma zaměstnancům omylem poslala 30 tisíc eur. Všichni mlčeli, protože to považovali za odměnu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ocelárna příjemně překvapila své zaměstnance.

Jak by ses zachoval, kdyby ti na účet znenadání od zaměstnavatele přibylo 30 tisíc eur? Zaměstnanci belgické ocelárny raději mlčeli, protože nechtěli, aby si kdokoliv z vedení všiml, kolik peněz se náhodou ztratilo.

BBC uvádí, že někteří zaměstnanci ocelárny vydělávají průměrně 1600 eur, takže náhlá platba ve výši 30 tisíc eur musela všechny pořádně překvapit. I když ji na účet dostalo větší množství lidí z 230 pracovníků, ani jeden z nich se nešel vedení zeptat, zda se tentokrát plácli přes kapsu.

Prý se jen potěšili, že vedení konečně poděkovalo zaměstnancům za úspěšný finanční rok ocelárny, avšak ve skutečnosti šlo pouze o nepříjemnou chybu. Jako bonus neměli dostat 30 tisíc, ale pouze 100 eur.

Firma zaměstnancům omylem poslala 30 tisíc eur. Všichni mlčeli, protože to považovali za odměnu
Zdroj: Pixabay

Dohromady se ztratilo 7 milionů eur, a tak nikdo z pracovníků nemohl očekávat, že si zmizelých peníze nikdo nevšimne.

Vedení jim poslalo dopis o tom, že došlo k velkému omylu a peníze je třeba poslat zpět. K odeslání financí dostali čas jen do konce týdne, přičemž společnost případným rebelům pohrozila žalobou.

Její právníci počítali i s případy, že by zaměstnanci rychle peníze utratili. Pokud je již nemají na účtu a nedokáží částku vrátit do pár dní, dostanou šanci dohodnout si splátkový kalendář.

Přestože šlo o očividný omyl, belgické veřejné mínění je na straně pracovníků. Právníci však upozorňují, aby lidé při podobných podezřelých transakcích na svých účtech nemlčeli a raději se zeptali, co se děje, protože jinak mohou ohrozit vlastní svobodu.

Domů
Sdílet
Diskuse