Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2018 18:46
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vzhled Messengeru se po aktualizaci výrazně změnil. Facebook slibuje novinky i v nejbližších týdnech

TECH
Uložit Uložené

Sociální síť si pro nás připravila zajímavou změnu.

Aplikace Messenger byla dlouho přeplněná zbytečnými hloupostmi. Dolní lišta ti umožňovala prokliknout se například do her, ale kdykoli jsi po ní přejel prsty, aplikace tě přesunula všude tam, kam ses dostat nikdy nechtěl.

I proto Facebook začal postupně vypouštět mezi uživatele novou aktualizaci. Messenger 4, jak zní oficiální označení současné verze aplikace, se chlubí zjednodušeným designem, kde máš vše po ruce a namísto nekonečných osmi či devíti záložek v liště máš momentálně k dispozici jen tři.

Vzhled Messengeru se po aktualizaci výrazně změnil. Facebook slibuje novinky i v nejbližších týdnech
Zdroj: Facebook

V té první najdeš standardní chaty jako dosud, v druhé zase informace o lidech, takže zda jsou tví kamarádi právě aktivní. Třetí záložka je vyhrazena pro hry nebo firmy, je zaměřena na objevování.

Viceprezident pro aplikaci Messenger Stan Chudnovsky je na nejnovější dílo sociální sítě patřičně hrdý. Vývojáři reagovali na názory uživatelů, z nichž až 70 % v průzkumu vyjádřilo, že nejdůležitější součástí dobré komunikační aplikace je její jednoduchost.

Vzhled Messengeru se po aktualizaci výrazně změnil. Facebook slibuje novinky i v nejbližších týdnech
Zdroj: Messenger

Pokud tedy vývojáři nedokázali zbytečné funkce odstranit nadobro, jednoduše je přesunuli do záložek. Přímo v individuálních chatech můžeš dokonce vyhledávat konkrétní slova, což velmi usnadňuje hledání a identifikování inkriminujících zpráv s tvou přítelkyní z minulosti, když právě zažíváte velkou hádku. Kromě toho dokážeš barvu chatu nastavit na barevný přechod.

Sociální síť slibuje na následující týdny několik zajímavých doplňků, které by si mohly získat srdce uživatelů. Hlavním tahákem by se měla stát tmavá verze Messengeru, ale na ni si budeme muset chvíli počkat. Uvidíme, kdy zase Facebook umožní vymazávat odeslané zprávy, ale první aktualizace předznamenává zajímavé budoucí změny.

Zpět
Sdílet
Diskuse