Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. listopadu 2018 10:21
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Hora z Game of Thrones bojuje proti plastovým odpadům pomocí zpívající želvy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Reklama vizuálně poukazuje na moře plné odpadu. Co s tím?

Proč pijeme vodu z jednorázových plastových lahví? Tuto otázku směřují tvůrci níže přiložené reklamy tobě, nám, ale také celému lidstvu. Nejhorší možnou variantou je případ, kdy plastové láhve kupujeme a zároveň je nemíníme ani recyklovat.

Reklama však samozřejmě není jen bojem proti plastovému odpadu, ale i propagací vlastního materiálu. Na konci videa je divákům řečeno, že jedna opakovaně použitelná SodaStream láhev se rovná přibližně 2 000 jednorázovým plastovým lahvím za rok.

Firma SodaStream se reklamou snaží připojit ke kritice jednorázových plastových lahví, které stále více ničí naše životní prostředí. Na scénu tentokrát nastoupili lidé stojící na hromadě odpadu v moři a v jejich řadách můžeme pozorovat i Hafþóra Júlíuse  Björnssona, známého strongmana a herce z Game of Thrones.

Ten v jedné ruce drží zpívající želvu bránící čisté moře. Hlas zpívajícímu zvířeti propůjčil Rod Stewart, známý zpěvák z Velké Británie. Stewart oceány a podmořský život označil za svou vášeň a je rád, že mohl tímto způsobem pomoci. 

„Plasty se staly rozšířenou hrozbou se zatím neznámým dopadem na lidské zdraví, ale s ničivými environmentálními následky pro naše oceány a mořský život,“ prohlásil generální ředitel SodaStream Daniel Birnbaum. Společnost v rámci této snahy dále vytvořila i samostatnou webovou stránku FightPlastic.com.

Ta vám hned při úvodním zobrazení prozradí, že změna je i v tvých rukou. Samotný Hafþór se k boji za lepší životní prostředí přihlásil i svým tetováním. Jako důkaz slouží následující video. Tak co, přijímáš tuto výzvu i ty?

Domů
Sdílet
Diskuse