Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2018 1:43
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Muž našel ve skříni z bazaru 95 000 eur. Peníze rychle vrátil, měl strach z mafie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jak by ses zachoval ty?

S manželkou plánujete koupit skříň, a tak společně prohlížíte několik internetových portálů. Jedna z nich vám padne do oka a za několik dní se již ve vašem bytě krásně vyjímá. Krátce nato ale zjistíte, že ve skříni, kterou jste koupili, se nachází 95 000 eur. Přesně takový případ se nedávno přihodil jednomu rumunskému páru.

33letý muž údajně ani neuvažoval nad tím, že by si peníze mohl nechat, protože by se necítil dobře, kdyby utrácel cizí finance. Přiznává však, že za jeho jednáním nebyla jen poctivost, ale i nervozita.

„Celou noc jsem nespal. Zdálo se mi, jako by každé auto zastavovalo u mé brány,“ uvádí jeho výpověď portál Romania-Insider. Rovněž se domníval, že skrytí daného pokladu byl jen test a pokud by peníze nevrátil, mafie by mu šla po krku.

Následně tedy zavolal příteli a společně se vydali za mužem, od kterého skříň koupili. Později zjistili, že prodejce nedávno zdědil byt od svého zesnulého otce a rozhodl se jeho nábytek nahradit vlastním. Původní majitel starého kusu nábytku byl gestem tohoto muže poctěn, a proto mu z navrácené částky za odměnu daroval 9 500 eur.

Zpět
Sdílet
Diskuse