Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2018 21:39
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Zdravotník zachránil z hořícího pekla 24 lidí a roztopil své auto. Automobilka mu dá nové

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kalifornie zažívá v těchto dnech skutečné peklo na Zemi.

Kalifornie nepřetržitě zápasí s vůbec nejničivějšími požáry v její historii, které si podle dnešní zprávy vyžádaly již 50 lidských životů a stovky osob se stále pohřešují. A přestože u nás nejsou lesní požáry pravidlem, nelze s jistotou vyloučit, že se s podobným scénářem v budoucnu nesetkáme i my.

Několik ohnisek rozmístěných po severu Kalifornie způsobilo a stále způsobují katastrofální škody a vůbec nejrozsáhlejší požár, paradoxně označený také jako Táborák, zničil již více než 7 600 rodinných domů. 

Dohromady bylo zatím více než 300 000 obyvatel nuceno opustit své domovy, a ačkoli v oblastech zasahují tisíce hasičů, stále nejsou dvě nejrozsáhlejší ohniska dostatečně pod kontrolou. Ke dnešnímu dni stihlo vyhořet 930 km² Kalifornie. Pro srovnání, rozloha Prahy je 496 km² (podrobnější informace najdeš zde).

Zdravotník zachránil z hořícího pekla 24 lidí a roztopil své auto. Automobilka mu dá nové
Zdroj: Allyn Pierce

Každá osoba, která přiložila ruku k záchraně obyvatel, majetku či přírody, je hrdinou. O jeden z hrdinských příběhů se šťastným koncem se zasloužil i zdravotník Allyn Pierce. Místo toho, aby dodržel evakuační plán a opustil oblast, vrátil se do nemocnice v plamenech zachváceném městě s ne moc šťastným názvem Paradise.

Poté, co se hasičům podařilo zprůchodnit cestu, převážel ve svém pick-upu Toyota Tundra lidí do bezpečí. Počet zachráněných lidských životů se zastavil až u čísla 24. Auto přirozeně utrpělo pořádně škody a Allyn v později zveřejněném příspěvku na Instagramu vzkázal výrobci, že toto auto jemu, ale i ostatním zachránilo život.

Zdravotník zachránil z hořícího pekla 24 lidí a roztopil své auto. Automobilka mu dá nové
Zdroj: Allyn Pierce

Automobilka nenechala fotografie bez povšimnutí a zdravotníkovi v komentáři přislíbila bezplatné obdržení zcela nového auta. A přestože lze tento akt pojmout pesimisticky a hledat v něm marketingový tah, majitel nového vozu bude v současné situaci více než mile překvapen.

Zpět
Sdílet
Diskuse