Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2018 10:03
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Dokáže Tesla Model X poraziť v šprinte aj vyšperkovaný superšport od Lamba?

TECH
Uložit Uložené

Verzia P100D si zmerala sily s nekompromisným superšportom.

Pred niekoľkými dňami sme priniesli video, v ktorom britský Carwow porovnal štyri super-výkonné SUV-čka. Výsledok už asi poznáš, keďže v šprinte zahviezdil Model X, ktorému nestačil nielen Range Rover Sport SVR, Mercedes-AMG G 63 ale dokonca ani Lamborghini Urus. Elektricky crossover od Tesly vo verzii P100D totiž v akcelerácii z miesta a následnej aj v pružnom zrýchlení jednoznačne porazil rivalov.

Zo samotného výsledku bol prekvapený aj majiteľ prvého SUV od Lamborghini, teda Yianni zo známej dielne Yiannimize. Ako sa však dozvedáme najnovšie, túto "hodenú rukavicu" prijal a tentokrát sa zoči-voči identickej Tesle postavil so svojím druhým Lambom. Konkrétne ide o obdobne vyšperkovaný Aventador S, ktorého 5-litrový atmosférický dvanásťvalec disponuje výkonom 544 kW / 740 koní a krútiacim momentom 690 N.m. Ako to dopadlo?

 
Domů
Sdílet
Diskuse