Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2018 13:16
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Náhodná selfie zachránila muže před 99 lety ve vězení. Ani netušil, jak mu před policisty pomůže

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Teprve 21letý Cristopher se téměř stal obětí systému.

Fenomén šelf už více lidí připravil o život, ale životy umí tyto fotografie i zachraňovat. Mladý Cristopher z Texasu šel loni ráno klasicky do práce, přičemž nevěděl o tom, že už za ním vyrazila policejní hlídka.

Našla ho v práci a mladík byl rovnou odveden na policejní stanici, kde ho vzali do vazby a obvinili z vloupání do domu své bývalé přítelkyně, které po vniknutí do nemovitosti s ořezávacím nožíkem vyřezal na hruď velké X.

Žena okamžitě zločin nahlásila na policii a označila právě Cristophera jako pachatele, což policisté vzali jako neoblomný důkaz. Muž netušil, co se děje, a když mu policisté oznámili, z čeho byl obviněn, rychle pochopil, že se v žádném případě do domu nemohl vloupat on, protože ve stejnou dobu odpočíval s rodinou několik desítek kilometrů od místa činu.


Kauce byla stanovena na 150 tisíc dolarů, které rodiče muže zaplatili, a následovalo dlouhých devět měsíců dokazování jeho neviny. Za trestný čin vloupání do příbytku s úmyslem provést další zločiny mu hrozilo neuvěřitelných 99 let za mřížemi, čímž by si prakticky podepsal dlouhý a bolestivý rozsudek smrti.

Bývalá přítelkyně v policejní zápisu uvedla, že se vloupání událo 20. září 2017 o půl osmé večer. Za motiv označila neúspěšný vztah dvojice ze střední školy. Úplnou shodou okolností si Cristopherova matka uvědomila, jak se celá rodina, včetně Cristophera, vyfotila a ona selfie přidala na Facebook.

Díky příspěvku měla k dispozici přesný čas, kdy byla fotka zveřejněna, i geografickou polohu automaticky určenou mobilním telefonem. Navzdory nevyvratitelnému důkaz místní prokuratuře trvalo devět měsíců, než se obvinění rozhodla stáhnout.

Cristopher jí odevzdal nejen příspěvek se selfie, ale i prohlášení svých rodinných příslušníků, kteří s ním očividně v dané chvíli trávili čas. Kdo ví, jak by případ skončil, kdyby selfie nevznikla.


Domů
Sdílet
Diskuse