Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2018 20:00
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muži měl iPhone X vybuchnout po aktualizaci na iOS 12.1. Apple zatím jen stručně zareagoval

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Nejprve se z mobilu začalo kouřit, pak vybuchl.

Společnost Apple možná nezažívá nejlepší období. Nedávno jí italské úřady udělily milionovou pokutu za to, že v tajnosti zpomalovala své telefony, aniž by informovala uživatele.

Řady na nové smartphony Apple po světě prý nebyly takové jako v minulosti a nově se na Twitteru objevil příspěvek muže, kterému měl vybuchnout iPhone X přímo při aktualizaci na nejnovější iOS 12.1.

Rahel Mohamad poskytl prohlášení webu Gadgets 360. Žije v americkém městě Federal Way ve státě Washington a prý se mu po zmiňované aktualizaci mobil začal chovat zvláštně.

Zařízení bylo koupeno před deseti měsíci a dosud muži fungovalo bezchybně. Rahel tvrdí, že když mu Apple poskytl možnost aktualizovat software na iOS 12.1, upgrade potvrdil a mobil zapojil do nabíječky. Najednou z něj začal stoupat tmavě šedý kouř, aktualizace pokračovala a po jejím dokončení se mobil znovu zapnul. Po zapnutí kouř nepřestával a objevil se oheň.

Uživatel přitom používal originální nabíječku i kabel, které byly přiloženy v krabici, takže v příslušenství zřejmě problém nebude. I aktualizace se zřejmě spustila v době, kdy mobil začal hořet, jen úplnou náhodou, a lidé se nemusí obávat, že by vyvolávala kouř, oheň a výbuch.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Rahel svůj zničený telefon vyfotil a dal na Twitter, kde už stihl zareagovat výrobce. Přes profil Apple Support zaměstnanci konstatovali, že takto by se iPhone neměl chovat, a Rahela požádali, ať iPhone X pošle do servisního centra, kde ho budou moci prohlédnout a identifikovat příčinu požáru.

Zatím není jasné, zda už vyšetřování skončilo, a co vlastně za chybou stálo. V žádném případě se proto nemusíš obávat, že by mělo jít o celoplošný problém.



Zpět
Sdílet
Diskuse