Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2018 13:29
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Srovnej si strhující závěr Bohemian Rhapsody se skutečnými archivními záznamy. Filmaři odvedli špičkovou práci

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Štáb dbal i na ty nejmenší detaily a doručil nám geniální rekonstrukci koncertu Live Aid z roku 1985.

Viděl jsi už hudební drama Bohemian Rhapsody? Pokud stále váháš, rozhodně ti doporučujeme vyrazit do kina. V naší spokojené recenzi jsme chválou nešetřili, a přestože se snímek Bryana Singera v Americe dočkal chladných kritických ohlasů, my si myslíme, že pro fanoušky kapely Queen jde o strhující zážitek.

V Bohemian Rhapsody sledujeme životní příběh legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho v podání Ramiho Maleka. Projdeme si s ním založení Queen, hledání vlastní umělecké cesty či jeho osudové vztahy, ať už milostné nebo mezi jeho kolegy ve skupině. Vše ovšem vyvrcholí koncertem Live Aid v roce 1985.

 

Ten byl natočen skutečně parádně a na videu, které přikládáme výše, si můžete prohlédnout, jak výborně se tvůrcům podařilo zachytit Freddieho nespoutanost a živelnost. Srovnání se skutečnými záznamy koncertu navíc odhaluje, že tvůrci dbali i na ty nejmenší detaily a dokázali koncert bezchybně zrekonstruovat. Podobné video v lepší kvalitě můžete zhlédnout i tady.

Rami Malek navíc snad konečně zavře ústa všem, kteří měli pochybnosti o jeho obsazení do role Freddieho, protože předvedl opravdu výborný a soustředěný výkon. Do kůže Freddieho Mercuryho se ponořil na sto procent.

Ve snímku si kromě něj zahráli i Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Allen Leech, Tom Hollander a Mike Myers. Jako režisér je sice uveden Bryan Singer, ale menší dokončovací práce odvedl i Dexter Fletcher, protože Singer dostal krátce před ukončením natáčení padáka. 

I když nás zahraniční kritiky varovaly, nakonec nebyla skepse na místě. Dostali jsme totiž strhující hudební drama, které nás emocionální zválcovalo přesně tak, jak jsme chtěli. Viděls Bohemian Rhapsody? Co na film říkáš?

Domů
Sdílet
Diskuse