Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2018 20:33
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Victoria's Secret nechce transgender ani plus size modelky

MÓDA
Uložit Uložené

Světoznámá značka vyvolala menší kontroverzi.

Šéf marketingu značky Victoria's Secret Ed Razek nedávno poskytl rozhovor magazínu Vogue.

Řeč přišla i na to, zda Victoria's Secret zaznamenává tlak společnosti, aby do své každoroční show zahrnula rozmanitější modelky. Lidé nejvíce značku kritizují za to, že na molech během přehlídky člověk neuvidí ani kypřejší, ani transgender modelky, a tak obyčejným ženám po světě galavečer a prezentace značky nemohou posloužit jako vzory.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kelsey Merritt (@kelseymerritt),

Ed Razek již oslavil své 70. narozeniny, a tak rychle pochopíš, že jde o muže ze staré školy. Zároveň je členem týmu, který se stará o konkrétní výběr modelek na show, takže otázka byla směřována velmi dobře.

Razek se vyjádřil, že v týmu už v minulosti uvažovali nad zařazením transgender či plus size modelek, ale nakonec uznali, že prodávají specifické produkty specifickým ženám.

Každá společnost je prý zaměřena na konkrétní segment trhu, a tak nemá smysl, aby Victoria's Secret zahrnovala do show všechny ženy od mladých až po staré, od štíhlých až po kypřejší. Ed konstatoval, že odmítá propagovat kousky oblečení na ženách, které nepředstavují finální zákaznice.

Svou show označil za zábavný program a 42 minut plných fantasy, ve kterém mají místo fit modelky, protože musí být fit, jinak by modelkami ve Victoria's Secret být nemohli. Ed přidal i řečnickou otázku o tom, zda se mají jeho modelky někomu omlouvat za to, že vypadají dobře.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Victoria's Secret (@victoriassecret),

Připomněl, že sesterská divize Lane Bryant jako jedna z prvních uspořádala show pro plus size modelky, ovšem nezapomněl zkritizovat ani Rihannu. Zpěvačka svou módní show promovala na těhotných modelkách, což prý ukradla od Victoria's Secret, kde měli na prohlídce hned 3 těhotné modelky, ale nepotřebovali na tom stavět celý marketing.

Jak to už bývá zvykem, Ed se v rozhovoru nechal trochu unést, což musel za pár dní přiznat. Na sociální síti Twitter zveřejnila Victoria's Secret nové vyjádření Razeka, ve kterém se omluvil a řekl, že by s transgender modelkami v show neměl žádný problém.

Doplnil, že transgender modelky už na castinzích byly a jako mnohé jiné, jednoduše přes casting neprošly. Zároveň vyjádření zakončil slovy, že respektuje dlouhou a trnitou cestu, kterou se transgender lidé v životě vydávají, aby dosáhli cíle, kdy se konečně cítí být sami sebou.


Domů
Sdílet
Diskuse