Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2018 15:49
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Sandra Kisić cestuje po celém světě. Co jí dalo objevování Evropy a která věc ji nejvíce překvapila?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sandra Kisić je influencerka, která cestuje po celém světě a nabírá zážitky. O jaké zkušenosti se podělila?

Sandra Kisić je influencerka a blogerka. Narodila se v Sarajevu a její internetová kariéra začala blogováním o módě. Brzy nato si však zamilovala cestování a její módní zálibu pověsila na hřebík.

Zjistila, že mít doma několik naplněných skříní nejnovějšími kousky není zdaleka tak důležité jako poznávat svět okolo sebe. Zeptali jsme se jí proto na pár otázek, co jí cestování dává a jak jí s tím Evropská unie pomáhá.

Sandra Kisić cestuje po celém světě. Co jí dalo objevování Evropy a která věc ji nejvíce překvapila?
Čemu se v současnosti věnuješ? 
Aktuálně dělám v reklamce podobně jako každý druhý mileniál, a ačkoliv to tam na mně rozhodně nestojí (a ani nepadá), tak jsem opravdu pyšná za všechny ty projekty a kampaně, co prošly pod rukama kolegů. A taky čas od času píšu články pro Forbes, kde je také velmi pozitivní okolí. No a samosebou píšu diplomku, ze které se asi dřív zapálím, než ji dopíšu.

Jaké byly tvé cestovatelské začátky? Které místo tě nejvíc okouzlilo a řekla sis, že se chceš cestování věnovat naplno?  
Asi bych ani neřekla, že se cestování věnuju naplno, nějak prostě kývám na příležitosti, co mi prakticky skáčou do náruče. Díky svému blízkému kamarádu a fotografu Martinu Faltejskovi jsem vyhrála soutěž o lístky na Emmy Awards do Los Angeles a výlet na 4 dny, ale prodloužila jsem si to na tři týdny a dala si i San Francisco. Jela jsem na presstrip na Kostariku s jednou značkou opalovacích krémů na týden... a zas jsem si to prodloužila na necelý měsíc.
 
Mám kamarádku v Singapuru a čas od času tam za ní na měsíc letím. A odtamtud je cestování po jihovýchodní Asii velmi dostupné, tak si tak vždycky zaletíme na výlet do Kambodži, Bangkoku nebo tak, po okolí. A za ty roky mě vlastně nejvíc okouzlila právě ta Kostarika, je to tam nádherný.
 
A Singapur taky miluju, když člověk stráví na místě měsíc dva, tak to místo, lidi, zvyky pochopí o něco víc a navíc si může užívat božský jídlo místo koprovky s šesti.

V loňském rozhovoru jsi zmiňovala, že tě móda už tolik nebaví, že se chceš víc věnovat cestování. Jak to máš teď?
Haha, móda jde už opravdu asi mimo mě, mám teda ještě pět hromad hadrů, kterých se pomalu zbavuju, prodávám, rozdávám, vyhazuju, ale při cestování jsem si uvědomila, jak málo mi stačí a že opravdu nepotřebuju tolik věcí, kolik mám.
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sandra Kisić / Prague (@sandrakisic),

 
Co ti dává cestování (nejen) po Evropě? Jaké má výhody cestovat po EU? 
Tak pochopitelně zážitky a krásné vzpomínky, dost mi vyhovuje cestovat sama – myslím teď tu samotnou dopravu, na letištích a v letadle se člověk naprosto skvěle seznámí a posbírá takových zábavných momentů...
 
Na EU je boží to, že se člověk může přesunout do jakéhokoliv z těch 28 členských států a pracovat tam. Neřešit vízum, 30 nebo 90 dní, možná teda vyřešit pojištění a daně, ale furt je to o něčem jiném než vycestovat do ne-EU země, do Ameriky, na Zéland...

Jaké je Česko v porovnání s jinými zeměmi Evropy? 
Alkoholy se tu jedou ve velkém a rozhodně větším než jinde!

Cestování je pro mnoho lidí líbivé, jak s tím ale začít? Co by měl člověk udělat, když chce cestovat? 
Bylo by fajn vyřídit si pas (nebo alespoň občanku), nainstalovat si appku Nejrychlejší letenky a šup, koupit si letenky a jedem!

Jsou pro tebe důležité nástroje jako Instagram nebo Facebook? Jak?
Na sběr těch vzpomínek. Na každé cestě si vytvářím svůj hashtag, podle kterého pak fotky dohledám kdykoliv. A když se mě někdo ptá na tipy na nějaké město/zemi, tak mu pošlu hashtag a ušetřím si spoustu času. :) #SandravSingapuru #SandranaKostarice #SandravUgandě #SandraveŠpanělsku #SandravRakousku #SandravSarajevu #SandravKambodži #SandravBangkoku #SandravNewYorku #SandravMiami #SandravSanFranciscu #SandravLosAngeles #SandravMexiku #SandravTorontu #SandravMiláně #SandravBerlíně, je toho fůra...
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sandra Kisić / Prague (@sandrakisic),

 
Jak si vyděláváš na své cesty?
Jak už jsem zmiňovala v první otázce. Plus mám občas nějakou tu milou spolupráci díky sociálním sítím.

Na jakém nejzajímavějším místě jsi byla za poslední rok?
V červnu jsem točila s Českou televizí dokument v Ugandě (příští jaro bude venku) a musím říct, že Uganda je všechno, jen ne to, co jsem si představovala a co jsem očekávala. 

Čeho bys chtěla dosáhnout, co je tvým cílem v cestování?
Asi nemám konkrétní cíl, chci jen nadále poznávat zajímavé lidi a povídat si s nimi o životě. A je jedno, jestli na cestách nebo v Praze, jen na cestách je to občas rozmanitější.

Jaké jsou tvé momentální cestovatelské plány?
Chci jet do Bělehradu (poprvé v životě do Srbska!) a zas zpět do Singapuru. A pak se uvidí!
 
Více informací o výhodách, které EU přináší třeba v oblasti cestování, se můžeš dozvědět na https://europa.eu/euandme/passion/travel_cs.
Domů
Sdílet
Diskuse