Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2018 7:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mladé bělošky na Instagramu předstírají černošský původ. Blackfishing jako trend vzbuzuje vášně

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Do pozornosti uživatelů internetu se dostalo několik mladých děvčat.

Mladí lidé jsou dnes schopni udělat cokoliv, aby na internetu získali popularitu. Jako dobrý důkaz z našich končin bychom mohli použít nedávnou výzvu, v níž chtěl od svých fanoušků Yzomandias, ať si sebe nakreslí jeho tetování, protože díky tomu mohou vyhrát drahý kousek oblečení.

I momentálně silně diskutován trend zvaný „Blackfishing“ je založený na změně vlastního vzezření. Na Twitteru se před pár dny objevila řada příspěvků upozorňující na to, že řada mladých bělošek se před svým instagramovým publikem snaží hrát na dívky se smíšeným původem, a tak vypadají více jako černošky.

 


Jedna z nich, Emma Hallberg, se na Instagramu tváří tak, že se na slunci velmi snadno opálí, čemuž vděčí za svou tmavou pokožku. Nicméně, v minulosti už ve videu na YouTube sama přiznala, že nemá žádný černošský původ a pochází z výlučně bělošské rodiny.

Přesto na sebe nanáší nekonečné vrstvy make-upu, aby vyvolávala pocit smíšeného původu, což očividně funguje při budování fanouškovské základny. Emmu už na síti sleduje přes 240 tisíc lidí, ale každému musí být při zhlédnutí srovnání jejího vzhledu z minulosti a dnes jasné, oč 19leté slečně jde.

Není přitom jediná, protože v příspěvcích na Twitteru se objevovaly fotografie mnoha dalších dívek. Na praktiky těchto dívek se právem zlobí černošky.


Autorka Emma Dabiri dokonce na portálu Vice napsala, že se mladým běloškám nediví, protože flirtování se smíšeným původem zafungovalo hvězdám jako Ariana Grande či Rita Ora, a tak neexistuje důvod, proč se svými oblíbenými idoly neinspirovat.

Na druhé straně, samotná Emma jakékoliv obvinění o falšování svého původu a vzezření odmítá. Vše svaluje na opalování či vlastní styl. Co si o trendu myslíš ty?


 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený EMMA HALLBERG (@eemmahallberg),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený EMMA HALLBERG (@eemmahallberg),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený EMMA HALLBERG (@eemmahallberg),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený EMMA HALLBERG (@eemmahallberg),

Domů
Sdílet
Diskuse