Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2018 14:05
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V Jižní Koreji zavřeli psí jatka, která zásobovala skoro celou zemi. Ročně tam sní 100 tisíc psů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Asii je konzumace psů pořád velmi běžná.

Nejde o standard mezi všemi obyvateli Jižní Koreje, ale i tak je to pro mnohé lidi zcela běžné. Konzumace psů je v Asii stále reálnou věcí a mnoho lidí toto maso pořád považuje za skvělou pochoutku. V Jižní Koreji i jiných zemích dochází k častým krádežím psů, kteří následně končí v restauracích.

Existují dokonce zločinecké skupiny, které odchytávají domácí psy a následně je prodávají dál. I tak však jde o menšinovou záležitost, asi 30 % Jihokorejců konzumuje psí maso. Naopak 40 % lidí si myslí, že by to mělo být zakázáno.

Samozřejmě, byznys se psím masem se provádí i legální cestou, i když jatka, o kterých je dnes řeč, nejsou nejlepším příkladem, protože je zavírají kvůli velkým přešlapům.

Jihokorejský trh právě utrpěl obrovskou ránu, protože se země rozhodla zavřít klíčový komplex jatek Taepyeong-dong ve městě Seongnam, který maso distribuoval do většiny severních a středních částí Jižní Koreje. Většina restaurací v celé zemi získávala maso právě odtud.

ilustrační foto

V Jižní Koreji zavřeli psí jatka, která zásobovala skoro celou zemi. Ročně tam sní 100 tisíc psů
Zdroj: Chung Sung-Jun/Getty Images

Tam však používali nezákonné a nelidské metody – psy zabíjeli elektrickým proudem, a to před očima ostatních zvířat. V prostoru navíc ležely nehygienicky pohozené kusy psího masa, proto se země rozhodla i pod tlakem zahraničních organizací jatka zavřít. Prostory se zrekonstruují a na místě vznikne park.

Domů
Sdílet
Diskuse