Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2018 7:13
Čas čtení 0:00
Sona O.

V resortu na Bali zakázali u bazénů používat smartphony

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na dovolená je třeba vypnout a Ayan Resort na Bali si to uvědomuje. Zákaz se přitom netýká jen smartphonů.

I ty na dovolené pořád kontroluješ svůj mobil? V některých případech to je samozřejmě v pořádku, když chceš potvrdit rezervaci, zjistit si informace o místě, kde se nacházíš, nebo přeložit jídelníček v restauraci. Horší to však je, když bezcílně surfuješ po internetu, lajkuješ statusy na Facebooku či hraješ hry.

Dovolená je přesně ten čas, kdy by ses měl soustředit na relax, vychutnávat si prostředí, bavit se s kámošema a jen tak lenošit. Jednomu resortu na exotickém Bali už došla trpělivost se zákazníky, kteří stále ťukají do obrazovek. Jeho majitelé se rozhodli založit program In The Moment. Návštěvníky má přinutit, aby si místo smartphonů užívali to, co se právě děje kolem nich.

V resortu na Bali zakázali u bazénů používat smartphony
Zdroj: unsplash.com

Od 9:00 do 17:00 bys s mobilem u bazénů luxusního resortu nepochodil. Zákaz se týká i jiných elektronických výrobků jako tabletů, digitálních kamer a fotoaparátů, iPodů či Kindle od Amazonu. Zákazníci se přitom mohou věnovat jiným aktivitám, například číst knihy, magazíny nebo hrát společenské hry.

Hotel chce, aby se z bazénů stalo místo, kde si lidé mohou skutečně odpočinout a žít v daném okamžiku. Pokud se návštěvníci bojí o své elektronické zařízení, mohou si je nechat ve skříňkách u bazénu.

Podle marketingového průzkumu společnosti OnePoll až 53 % Američanů na dovolené nikdy nevypne mobilní telefon. Až 20 % ho přitom kontroluje každou hodinu a 14 % dokonce dvakrát během 60 minut.

Domů
Sdílet
Diskuse