Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2018 14:16
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Norské výletní lodě již brzy budou poháněny pomocí mrtvých těl živočichů

TECH EKOLOGIE NORSKO
Uložit Uložené

Další zajímavý způsob využití odpadu, který vede ke zlepšování ekologické situace ve světě.

Recyklace a využití obnovitelných zdrojů je jednou z věcí, na kterou se lidstvo snaží co nejvíce zaměřit již několik let a v této oblasti figurují opravdu velké plány.

Nově se tímto směrem vydává i norská společnost Hurtigruten pomocí svých výletních lodí. Ty budou již brzy využívat jako palivo bioplyn, například ze zpracování mrtvých ryb. Právě těch má Norsko, jako přímořská země, poměrně dostatek a není tak lepší využití tohoto odpadu.

Ke zpracování bude samozřejmě použit i další materiál organického původu.

Norské výletní lodě již brzy budou poháněny pomocí mrtvých těl živočichů

A pro všechny ochránce přírody, kteří by chtěli vyrukovat s teorií, že si firma bude pěstovat vlastní chov na živočichy, je tu pozitivní zpráva.

Firma Hurtigruten totiž přišla s prohlášením, že bude zpracovávat pouze odpadní zbytky. V případě ryb například z rybáren a společností zpracovávajících ryby.

A vůbec se nejedná o jediný krok směrem k ekologii. Začátkem roku 2019 Hurtigruten zavede světově první loď, která bude poháněna jen pomocí baterií. A v roce 2021 by již firma měla vlastnit 6 lodí, které budou poháněny bateriemi nebo bio plynem.

Domů
Sdílet
Diskuse