Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2018 16:37
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Na pražském letišti zadrželi druhého pašeráka kokainu za dva dny

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dohromady našli 8,5 kilogramu tvrdé drogy.

Včera byl na Letišti Václava Havla zadržen 76letý Čech, který ze Sao Paula přes Lisabon pašoval do střední Evropy přes dvě kila kokainu. Aby toho nebylo málo, dnes tu máme další podobnou informaci, avšak tentokrát jde o cizince, který na totožné trase převážel stejnou drogu, avšak ve větším množství. 

Podle dostupných informací jeho taška vzbudila pozornost už při kontrole rentgenem. Celníci měli podezření, že má dvojité dno, a tak se rozhodli provést detekční zkoušku. Podle mluvčí českých celníků Šárky Míškové bylo celkem v dvojitém dnu ukryto 6400 gramů drogy včetně obalového materiálu.

Zatím se neví, zda měly tyto dva případy něco společného, ale v obou byla využita stejná trasa a podobný mechanismus při schovávání kokainu. Jisté však je, že bude v našich zeměpisných šířkách v nejbližších dnech o něco méně veselo, protože s největší pravděpodobností zásilky dále putovat neměly.

Na pražském letišti zadrželi druhého pašeráka kokainu za dva dny
Zdroj: Twitter / @SickChirpse
Domů
Sdílet
Diskuse