Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2018 23:13
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Pandy v pražské zoo nebudou, prezident je nechce

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Již rozestavěný výběh ale své uplatnění najde.

Pokud jste se těšili na pandy v pražské zoo, s největší pravděpodobností máte smůlu. V minulých měsících se o umístění těchto exotických zvířat v naší největší zoologické zahradě živě diskutovalo. Dokonce byla naplánována stavba pavilonu za 200 milionů, ale podle informací serveru Pražský patriot z plánu pravděpodobně sejde. 

Důvodem je fakt, že český prezident nepožádal svého čínského protějška o zapůjčení pand do České republiky. To zní jako neobvyklé tvrzení, ale pravdou je, že pro Čínu je před zapůjčením černobílých chlupáčů nezbytnou zvyklostí, aby o ně oficiálně požádala hlava příslušného státu. 

Nové vedení na pražské radnici navíc ve stamilionové investici, nutné na výstavbu pavilonu a poplatky za propůjčení zvířat, nevidí dostatečný přínos. Pandy tedy v Praze minimálně v nejbližších letech neuvidíte, ale pokud byste si je přáli prohlédnout, stačí odcestovat do Vídně

Na Facebooku informaci o ukončení „projektu panda“

informuje i ředitel Zoo Praha

Domů
Sdílet
Diskuse