Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2018 1:12
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Interiér Škody Scala odhalen! Úplně nová palubovka zaujme designem i displeji

TECH
Uložit Uložené

Kokpit nových škodovek projde více změnami.

Už jistý čas víme, že ještě tento rok nám Škoda ukáže svou další velkou novinku. Řeč je o nástupci populárního modelu Rapid, který mezigeneračně změní nejen název, ale i segmentové zařazení. Škoda Scala má totiž na mušce třídu, kde dlouhá léta kraluje Golf. Odpovídat tomu bude nárůst rozměrů i skutečnost, že Scala už nepřijde v karosářské verzi sedan, ale jako hatchback.

Finální zevnějšek je sice nadále tajemstvím, česká automobilka nás ale nejnověji zve do interiéru, který nám odhaluje v sadě prvních oficiálních fotografiích. Kokpit modelu Scala nastolí nové designové směřování značky – palubní deska je orientována více horizontálně, zároveň už nedisponuje zapuštěným displejem, ale volně stojící obrazovkou.

V rámci nabídky se objeví 3 velikostní provedení – 6,5" verze Swing, 8" provedení Bolero a nakonec 9,2" displej Amundsen s výhradně dotykovým ovládáním a čistým skleněným povrchem (na fotkách).

Interiér Škody Scala odhalen! Úplně nová palubovka zaujme designem i displeji
Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Panel klimatizace je oddělen, jeho ovládání je však propojené s displejem, kde se budou přizpůsobovat dodatečná nastavení, například možnosti ventilace. Součástí vyšší výbavy je následně i digitální přístrojový panel s velikostí 10,25". Grafika má být opět o něco vylepšená, řidiči přitom nabídne 5 různých zobrazení v závislosti na potřebách. Jako celek vypadá tedy palubní deska značně moderněji a kvalitněji.

Svědčí o tom větší použití měkčených plastů, hrstka chromových detailů a linií či dekor připomínající dřevo. Samozřejmě, většina zmíněných prvků bude doménou příplatkových výbav, holé verze až takové zajímavé rozhodně nečekej. V nabídce si místo najde ambientní osvětlení, zajímavostí přitom je přítomnost konektoru USB-C, který nahrazuje dosavadní USB. Na závěr připomeňme, že nová Škoda Scala bude světu představena už 6. prosince v Tel Avivu.

Domů
Sdílet
Diskuse