Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2018 13:44
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Obvinění Cristiana Ronalda ze znásilnění nabírá na obrátkách. Na povrch vypluly nové informace

SPORT
Uložit Uložené

Německý Der Spiegel zveřejnil nové dokumenty.

Obvinění ze znásilnění je vážná věc. Celý svět proto netrpělivě očekával, jak se po článcích o údajném znásilnění z roku 2009 k záležitosti postaví Cristiano Ronaldo.

Portugalec jen krátce předtím, co obvinění opět vyšla na povrch, přestoupil do Juventusu Turín, avšak investigativní novináři z německého periodika Der Spiegel mu přestup a adaptaci v novém prostředí znepříjemnili.

Možná si vzpomínáš na to, že se novináři dostali k uniklým informacím ze soukromé konverzace mezi Ronaldem a jeho právníky. Fotbalista si tehdy najal více právníků, jeden působil v Londýně, další v Portugalsku a pomáhali mu i právníci ve Spojených státech.

Právníci se dozvěděli o tom, že Ronalda Američanka obvinila ze znásilnění, a tak vypracovali sérii otázek, na které měl fotbalista odpovědět.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano),

Uniklé odpovědi ze září roku 2009 přitom Cristiana údajně usvědčují. Portugalec v nich měl mluvit o tom, jak mu Kathryn Mayorga řekla několikrát ne, jak spolu měli anální sex, se kterým nesouhlasila, a jak se jí nakonec dokonce omluvil.

Měla mu po celou dobu oponovat a říkat, že ona není jako ostatní, ale podle uniklých dokumentů Ronaldo její slova nerespektoval. Na otázku o tom, zda Mayorga zvýšila hlas, křičela nebo vřískala, měl Ronaldo v zářijové verzi dotazníku odpovědět, že mu několikrát řekla, aby přestal, avšak v prosincové verzi už všechno popírá.

Der Spiegel se v nejnovějších zveřejněných dokumentech zaměřuje právě na to, že právníci možná dotazník ze září upravili tak, aby popíral jakoukoli Ronaldova vinu. Portugalští právníci dokonce prý zářijový dotazník ani neposlali svým kolegům v USA, což však podle novinářů neznamená, že o původní verzi nevěděli.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano),

Investigativci zároveň získali mailovou komunikaci mezi dvěma právníky Cristiana Ronalda. Ve svých zprávách se bavili o zářijové, původní verzi dotazníku, přičemž v mailech probírali portugalské fráze jako „bola de cuspo“ a  „tocame ao bicho“, které údajně Cristiano použil při zodpovídání prvních otázek.

Zprávy proto prý potvrzují, že dotazník v září vznikl a citace konkrétních slov fotbalisty znamenají, že odpovědi nebyly nijak upravovány.

Právní tým Cristiana Ronalda po zveřejnění obvinění tvrdí, že dotazníky nejsou pravé. Prý je upravil někdo, komu se dokumenty podařilo získat, a Ronaldo nikdy na otázky takovým stylem neodpověděl.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano),

Jeho právníci se přitom pomocí německého soudu pokusili Der Spiegel přinutit, aby se zveřejňováním informací přestal, protože porušuje osobní práva fotbalisty, ale soud jim nedal za pravdu.

Jak Der Spiegel konstatuje, vyšetřování údajného znásilnění v Las Vegas pokračuje i nadále. Nepopiratelným faktem přitom podle novinářů zůstává, že Mayorga od Ronalda dostala 375 tisíc dolarů za to, aby o svých obviněních mlčela a přestala spolupracovat s policií.

Domů
Sdílet
Diskuse