Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2018 16:30
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Policisté nemohli dlouhé minuty chytit opilého a spícího řidiče Tesly. Unikal jim díky autopilotovi

TECH
Uložit Uložené

Chytrá Tesla udělala policistům čáru přes rozpočet.

Kalifornští dálniční policisté nemohli uvěřit vlastním očím, když se před pár dny pokoušeli zastavit neposlušného řidiče. Seděl v elektrické Tesle Model S a nejenže se nevěnoval řízení, ale rovnou spal a byl opilý. Policistům se zdálo, že se řidič chová podezřele, a tak se ho pokoušeli zastavit. Všimli si, že má za volantem zavřené oči.

Automobily Tesla v sobě mají zabudovaný režim Autopilot, díky kterému dokáže auto korigovat směr i rychlost jízdy automaticky a bez zásahu řidiče. Řidiče policisté honili celých 7 minut, takže nakonec museli svými auty Teslu obklíčit a přimět auto zpomalit a zastavit bez ohrožení ostatních řidičů.

Policisté nemohli dlouhé minuty chytit opilého a spícího řidiče Tesly. Unikal jim díky autopilotovi
Zdroj: Youtube

Na druhé straně, lidé se zamýšleli nad tím, jak je možné, že auto pokračovalo v jízdě 7 minut. Tesla po aktualizaci zabudovala funkci, která při ztrátě kontaktu rukou řidiče s volantem každých pár sekund hlasitě upozorňuje na to, že ruce musí zůstat na volantu.

Pokud volant řidič znovu nechytí, auto by mělo postupně bezpečně zastavit. Po úspěšném zastavení ho policisté podrobili dechové zkoušce, která byla pozitivní. Řidič Alexander Samek nyní čelí obvinění z jízdy pod vlivem alkoholu. Samotná automobilka se zatím k incidentu nevyjádřila, a tak kalifornští dálniční policisté začali rozjeli vyšetřování.

Zpět
Sdílet
Diskuse