Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2018 16:02
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Dubajská policie se chlubí unikátním SUV s nejpokrokovější technologií na světě

TECH DUBAJ
Uložit Uložené

Do řad policejních supersportů se přidal další exkluzivní kousek.

Flotila exkluzivních policejních vozidel v Dubaji se rozrostla o nový, tentokrát domácí počin. V rámci prezentace v Dubai World Trade Center totiž dubajská automobilka W Motors představila své vlastní SUV, které je určeno pro tamní muže zákona.

Novinka nese název Ghiath a kromě osobitého vzhledu zaujme především pozoruhodnými technologickými výdobytky.

Připomeňme, že lokální značka W Motors stojí za dobře známým sporťákem Lykan Hypersport. Kořeny Ghiathu pocházejí z amerického Chevroletu Suburban, na jehož základech tento obr stojí. Bližší technické údaje zatím nejsou známy, s největší pravděpodobností však pod masivní přední kapotou najdeme V8.

Podstatné je, že nová karoserie dostala nejen masivní ochranné prvky, ale také integrované LED světlomety a výstražná světla, přídavné senzory, radary a kamery. Navíc, zadní dveře se otevírají proti směru jízdy.

 

To nejpodstatnější se ale ukrývá uvnitř. Nový policejní pomocník totiž disponuje umělou inteligencí, která má výraznou měrou pomoci a zefektivnit práci příslušníkům.

Doporučeno
Šílený trip v Dubaji nás s kamarádkou vyšel na 4000 korun, v mrakodrapu jsme spaly zadarmo Šílený trip v Dubaji nás s kamarádkou vyšel na 4000 korun, v mrakodrapu jsme spaly zadarmo 1. března 2024 12:00

Ze střechy se může i během jízdy vysunout inteligentní oko, které dokáže rozpoznat lidské tváře či evidenční čísla a v reálném čase je poslat do centrály či porovnat s příslušnou databází. Posádka vidí celý průběh skenování na integrovaných dotykových obrazovkách v interiéru. Za sofistikovanou technologií stojí domácí společnost Safe City Group, která tvrdí, že jde v daném rozsahu o unikátní a nejpokrokovější technologii na světě.

Zpět
Sdílet
Diskuse