Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2018 11:55
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Fanoušek teorie o ploché Zemi nabídl 100 tisíc dolarů tomu, kdo ji vyvrátí. Teď toho lituje

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lidskou hloupost často nedokážeš pochopit.

Člověka stále dokáže překvapit, že v dnešní vodě existuje skupina lidí, která skutečně věří teorii o ploché Zemi. Na internetu stále více tvůrců přidává alternativní videa o tom, jak věda nedokáže nabídnout relevantní důkazy o tom, že je Země skutečně zaoblená a kulatá. Nejnověji se mezi ně přidal Logan Paul, který zřejmě neví, jak zaujmout, a tak chce vyvolat kontroverzi.

Jeden prakticky neznámý tvůrce Flat Out Hero před pár týdny přidal na YouTube video o tom, jak nabízí komukoliv rovných 100 tisíc dolarů v případě, že mu pomocí letové mapy ukáže, jak se dá z bodu A dostat do bodu B a z bodu B zase do bodu C předtím, než se letadlo vrátí zpět domů do prvního bodu.

Flat Out Hero chtěl vidět, zda je možné proletět všechny části trasy se stejnou vzdáleností a při změně směru využívat pouze devadesátistupňové úhly. Předpokládal, že výzvu nikdo nesplní, protože Země je v jeho světě koneckonců plochá.

Přesto se výzvy chytil YouTuber Wolfie6020 a ve svém videu splnil zadání, které mu Flat Out Hero zadal. Ve videu detailně vysvětlil, jak se k výsledku dopracoval. Každá část trasy měří přesně 5 401 námořních mil, a tak vyzval fanouška ploché Země, aby mu rovnou poslal peníze.

Přesto to nebylo tak jednoduché. Flat Out Hero argumentoval, že youtuber splnil zadání pomocí moderních elektronických letových map, kterým on nevěří, a tak ho vyzval, aby výzvu opakovaně splnil pomocí starších fyzických map. Jak chtěl, tak Wolfie6020 učinil.

Ani opakované splnění výzvy ho nepřesvědčilo a peníze nyní vyplatit nechce. V původním videu přitom všem ukazoval, jak se ovívá bankovkami, ale lidé v komentářích mu už začali připomínat, že zřejmě 100 tisíc dolarů v žádném případě nemá, proto se bojí výzvu vyplatit. Navrhl, že zapne livestream a daruje pár dolarů na charitu, ba dokonce zvažoval, že si adoptuje dítě.

Wolfie6020 se svých zasloužených peněz zřejmě nikdy nedočká, ovšem poukázal na to, že naše Země prostě není plochá. Pokud se o to chceš vsadit, klidně si připrav 100 tisíc dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse