Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2018 14:07
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Fortnite u dětí zvyšuje agresivitu a víc nadávají. Školy píší rodičům, aby se připravili na sedmou sezónu

TECH
Uložit Uložené

Fortnite je pro rodiče fenomén, se kterým si nevědí rady.

Šílenství kolem Fortnite zřejmě ani zdaleka neskončilo. Právě naopak, školy přemýšlejí, k jakým preventivním opatřením přistoupí, aby se život dětí netočil jen kolem této hry.

Několik škol na britských ostrovech se rozhodlo upozornit rodiče na přicházející sedmou sezónu. Prý se u dětí, které hrají Fortnite, před novou sezónou stupňuje agresivita, nadávají a celkově se zhoršuje jejich chování během výuky.

Zástupci školy často slyší děti diskutovat o hře. Školáci si prý mezi sebou vyprávějí o zabíjení lidí ve hře a to je jeden z hlavních důvodů, proč se rozhodli jednat.

Několik škol v Gloucestershire se proto rozhodlo razantně upozornit rodiče na tento jev formou výstrah. Hannah Beale, jedna z učitelek, která s tímto krokem souhlasila, to vnímá jako prevenci. „Některé děti přijdou do školy a vypráví svým kamarádům o střílení lidí. Řekla jsem řediteli, abychom upozorňovali rodiče na to, co jejich děti sledují na internetu,“ vysvětluje.

Také tvrdí, že Fortnite nepřímým způsobem podporuje kyberšikanu, protože děti, které si nekupují doplňky do svého profilu, jsou pod tlakem. „Je to docela strašidelné, když slyším své čtyřleté děti mluvit o kupování skinů. Není dobré učit děti, aby musely zůstat posledním mezi živými,“ říká učitelka.

Jedna ze škol, konkrétně Widden Primary School, svou prevenci posunula ještě o úroveň výš. Škola uvedla, že se budou konat pravidelná setkání rodičů, kde budou debatovat o Fortnite.

Domů
Sdílet
Diskuse