Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2018 21:04
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Spojení grimu a R&B od Kelvyna Colta a nekompromisní rap Flohio: Elita z Berlína a Londýna na pražském Addictu #15

HUDBA
Uložit Uložené

Už tento pátek 7. prosince nás čeká další Addict, tentokrát v hale E na pražském Výstavišti. Kromě jmen jako NobodyListen, Dalyb či Gleb se můžeš těšit i na prestiž ze zahraničí.

Série akcí s titulem Addict je v Česku a na Slovensku jedinou svého druhu. Jak už jistě víš, stojí za ní DJ NobodyListen, jehož cílem bylo vytvořit koncept, který bude spojovat kvalitní klubovou hudbu se specifickými a často netradičními prostorami. Velkým milníkem bylo jubilejní desáté pokračování ve sportovní hale pro více než tři tisíce lidí a něco podobného nás čeká i nejbližší pátek – 7. prosince.

Addict #15 se bude konat v hale E na holešovickém Výstavišti v Praze, a jak už bývá zvykem, kromě hlavního aktéra Nobodyho se můžeš těšit i na mnoho hostů. Slovensko přijde reprezentovat dvojice Gleb a Dalyb z FCK THEM a také Jimmy Pé a FVLCRVM. Z domácích jmen se již tradičně představí nrmn, Kewu a Pierre, ale to ještě zdaleka není všechno.

Největšími lákadly bude bez pochyb dvojice Kelvyn Colt a Flohio. Ti toho mají mnoho společného i přesto, že pocházejí z různých metropolí. V první řadě jde o interprety, kterým předpovídají obrovskou budoucnost i nejprestižnější zahraniční média. Zároveň byli oba zařazeni mezi VEVO Artist to watch 2019, ale pro jistotu se pojďme na jejich tvorbu podívat o něco podrobněji.

 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Addict (@addictrave),

 

Flohio

Flohio je britská rapperka s nigerijskými kořeny, na jejíž tvorbu má vliv především londýnská undergroundová grime scéna. Její hudba je charakteristická industriálním až trapovým zvukem, ale obrovskou pozornost si vysloužila v první řadě díky nekompromisním bars, které velmi mile překvapí obzvláště u něžnějšího pohlaví. Zároveň ji doprovází inteligentní lyrika.

Velmi rychle se dostala do pozornosti širokého publika a jejího talentu si všiml například Pitchfork, The Guardian nebo Billboard. Naomi Campbell ji dokonce v britském Vogue zařadila mezi 10 žen, které mění naši budoucnost. Tuto skutečnost před pár dny potvrdila platforma Vevo, když Flohio označila za Artist to watch 2019.

Co se týče samotné tvorby, na kontě má hned několik úspěšných singlů a dva kratší sólové projekty. Dokonce si už stihla připsat spolupráci s německým elektronickým duem Modeselektor na tracku Wealth, která před zhruba týdnem dostala i doprovodný videoklip.

 

Za pozornost bez pochyb stojí i letošní čtyřtrackové EP Wild Yout, kde máme jasně možnost slyšet, proč je Flohio aktuálné žádanou rapperkou. Ukazuje nám svou komplexnost a dospělou stránku na skladbě Toxic, ale také tvrdost na těch ostatních.

Už v úvodu roku 2018 přijala ambiciózní reprezentantka Londýna pozvání do prestižní hudební show COLORS, o které jsme si více řekli v tomto článku. Živě odprezentovala další energickou věc Bands a zároveň ukázala, že s ní do budoucna musíme počítat.

Flohio tě právem zaujala i svojí image a dá se očekávat, že v dohledné době z ní bude růst nejen hudební, ale i módní ikona. Aktuálně je tváří spolupráce Nike x Carhartt.

Kelvyn Colt

Další hvězdou Addictu #15 je Kelvyn Colt, kterému je sice jen 23 let, ale podobně jako Flohio, i on se stává VEVO Artist to watch 2019. Tvorba tohoto mladého a talentovaného hudebníka je ovlivněna jmény jako 2Pac, Kid Cudi nebo Sade, což je v konečném důsledku slyšet prakticky v každé skladbě. Samozřejmě, v tom nejlepším možném slova smyslu.

Daří se mu nacházet harmonii prvků trapu, grimu a R&B, výsledkem čehož je sice melodická, ale stále velmi tvrdá hudba. Kelvyn kvůli hudbě zanechal studium práva na prestižní německé škole a dnes sbírá miliony views na YouTube, přičemž všichni víme, že je to jen začátek. Extrémní úspěch zaznamenala jeho prezentace skladby Bury Me Alive v show COLORS. Aktuálně dosahuje 4 milionů zhlédnutí a je zárukou husí kůže.

Tato skladba původně pochází z debutového EP LH914, které pojmenoval podle čísla jednosměrného letu z Německa do Londýna, kde se velmi rychle adaptoval na současnou vlnu. Na každé z pěti skladeb dokážeš najít právě jeden dominující žánr, které dohromady tvoří skvělou souhru.

Jak se na současnou dobu patří, Kelvyn si dává záležet i na vizuální stránce své tvorby, což nám v minulém roce potvrdil například originálním videoklipem k Bury Me Alive nebo také tím ke skladbě Moon.

 

Před pár dny potěšil Kelvyn Colt fanoušky novým EP Mind of Colt, Pt. 1, na kterém shrnul svou tvorbu za rok 2018. Ještě před tím, než se na něj vrhneš, určitě nevynechej videoklipy na tracky Blessed a Just Watch Me.

No av případě, že se ti líbily předešlé vizuály, tak do pozornosti ještě na závěr dáváme i Waited on Me. Colt má za sebou vyprodáno německé turné a od nového roku se chystá do celé Británie, takže jeho přítomnost na Addictu #15 je velkou vzácností. Posuď sám.

Vše nasvědčuje tomu, že nás čeká multižánrová párty, během níž si na své přijde každý. Zazní hity z rapu a grimu přes R&B a elektronickou hudbu až po výběr z alternativy, takže se připrav na náročný večer. Ten bude již tradičně provázet ledově namražený Jägermeister. A jen pro jistotu ještě připomínáme, že přibližně 2 tisíce lístků bude dostupných přímo na místě.

Do předprodeje se dostalo jen pár stovek klasických vstupů a VIP vstupy. I přesto jsou organizátoři připraveni odbavit lidi za pár desítek minut, takže se nemusíš bát, že umrzneš. Připraveny jsou i velkokapacitní šatny, bary a speciální stage, o který se postaralo Lunchmeat Studio ve spolupráci s legendárním Michalem Škapem aka Tronem.

Spojení grimu a R&B od Kelvyna Colta a nekompromisní rap Flohio: Elita z Berlína a Londýna na pražském Addictu #15
Spojení grimu a R&B od Kelvyna Colta a nekompromisní rap Flohio: Elita z Berlína a Londýna na pražském Addictu #15
Domů
Sdílet
Diskuse