Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2018 11:44
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Střídání času definitivně skončí v roce 2021. Zůstane nám letní, nebo zimní čas?

ZAJÍMAVOSTI ZMĚNA ČASU
Uložit Uložené

Za více než dva roky konečně řekneme změně času sbohem.

To, kolik je hodin, nás ovlivňuje v každém aspektu života. Nastavujeme si budíky, čekáme na tramvaj, chodíme z práce či plánujeme schůzky. I přesto, že se naše smartphony (a většina jiných elektronických zařízení) dokáží přestavit samy, změna času je pro mnohé lidi značným problémem a jsou proti ní.

Už dávno je přitom rozhodnuto, že se v Evropské unii změna času jednotně zruší, dosud však nebylo jasné, kdy to bude a který čas vlastně bude ten hlavní. Až donedávna se předběžně uvažovalo o roku 2019, dnes je však jasné, že do té doby členské státy EU nedokáží vyřešit vzájemné konflikty a termín se tak nestíhá.

Zrušení střídání času se proto posouvá na rok 2021, stále však nevíme, který čas bude tím hlavním. Státy Evropské unie mají prostě problém shodnout se na tom, zda si ponecháme zimní, nebo letní čas. Alespoň však máme závazné termíny. Pokud zvítězí letní čas, naposledy si hodinky přestavíme 28. března 2021. V případě výhry zimního času to bude až 31. října 2021.

Střídání času definitivně skončí v roce 2021. Zůstane nám letní, nebo zimní čas?
Zdroj: pexels
Domů
Sdílet
Diskuse