Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2018 19:01
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Daruj štědrovečerní večeři. Unikátní projekt pomáhá českým samoživitelkám

ZAJÍMAVOSTI VÁNOCE
Uložit Uložené

Udělej hezké Vánoce i českým dětem z neúplných rodin.

Bramborový salát, celer, řízek, vánočka nebo rovnou štědrovečerní kapr, to jsou věci, které bereme během tohoto největšího svátku v roce jako standardní součástí každoroční štědrovečerní večeře.

Jsou ale lidé, a dokonce i rodiny, kteří si ani tuto věc nemohou dovolit. Maminky a děti z neúplných rodin často neprožívají svátky jako ostatní. Až 90 % rodičů samoživitelů tvoří ženy a jen každá druhá z nich dostává výživné pravidelně, i přesto nejde o moc peněz.

Daruj štědrovečerní večeři. Unikátní projekt pomáhá českým samoživitelkám

Průměrně jde o pouze 2 tisíce korun, jindy ale jen pětistovka. Nelze se tak divit, že statisticky třetina samoživitelek žije na hranici chudoby. Nemohou si dovolit kroužky, hračky, ale ani ovoce nebo zeleninu.

Na tradiční, klidný a hezký 24. prosinec má však právo každý. Vznikl proto projekt Díky mami za Vánoce a pomoct můžeš i ty.  Máš totiž možnost zakoupit virtuální štědrovečerní večeři a pomoz dát tak peníze na tu opravdovou, kterou si maminky z Klubu svobodných matek budou moci se svými ratolestmi na Vánoce dopřát. 

Koupit můžeš kyselou okurku nebo mrkev za 20 Kč, celer, šťastné vajíčko nebo veselé brambory za 50 Kč, řízek za 100 Kč, kapra za 200 Kč nebo třeba velkou mísu salátu za 1 000 Kč. A to není zdaleka všechno.

„Příspěvky vybrané do 17. 12. budou použity na štědrovečerní večeře. Veškeré peníze přijaté po tomto datu využije Klub svobodných matek k platbám školních obědů a školkovného,“ píší organizátoři na webu projektu. Pomáhej i ty na bonami.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse