Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2018 23:20
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

CS:GO nečekaně představilo battle royale mód. Hru si odteď zahraješ zdarma

TECH
Uložit Uložené

Svět Counter-Strike se dočkal výrazných novinek.

Obrovský úspěch battle royale her ovlivnil celý herní průmysl. Momentálně nejpopulárnější hrou založenou na tomto módu je nepochybně Fortnite, avšak v minulosti se již objevili více či méně úspěšní konkurenti.

Svět však překvapilo oznámení, které přichází od vývojáře hry Counter-Strike: Global Offensive. Hráči CS:GO až dodnes často hrami jako Fortnite pohrdali, jenže Counter-Strike podlehl trendům a představil nový herní mód Danger Zone. Neboj se, nejde o žádnou revoluční inovaci, Danger Zone je prostě název battle royale módu, který si od této chvíle mohou hráči vyzkoušet na vlastní kůži.

Counter-Strike na svém blogu nový mód popisuje jako dynamický zážitek postavený na taktické hratelnosti, při kterém musí hráči využívat svou inteligenci, předvídavost, dovednosti a prostředky na to, aby vyhráli. Hráči mají možnost bojovat úplně sami, ale klidně mohou vytvářet skupiny dvou až tří lidí.

Jak naznačují propagační materiály, v jednu chvíli bude moci mód Danger Zone hrát 18 hráčů najednou, přičemž na mapě Blacksite najdeš prostředky k přežití a prý se máš připravit na neočekávané. Součástí budou i kontrakty, kterými si můžeš přilepšit, a samozřejmě shazování vzácných předmětů drony. Svým soupeřům se můžeš postavit čelem, nebo se raději skrýt a vyčkat, dokud se situace uklidní.

Aby toho nebylo málo, Counter-Strike: Global Offensive se od dnešního dne stává bezplatnou hrou, takže si ji stačí stáhnout a pustit se do boje. Současní majitelé dostanou od vývojářů pamětní medaili a všechny dosavadní účty budou automaticky aktualizovány na Prime status, takže se od nových hráčů budeš schopen odlišit.

Změna vyvolala na sociálních sítích smíšené reakce. Velké množství fanoušků konstatuje, že Counter-Strike právě zemřel, avšak nový herní mód očividně hře přidá na atraktivitě, což pravděpodobně vývojáři očekávají.

Domů
Sdílet
Diskuse