Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2018 14:56
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Učiteľka oznámila prváčikom na základnej škole, že Santa neexistuje. Teraz ju vyhodili

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Za svoje rozhodnutie povedať im pravdu bude niesť následky.

Vianočné obdobie znamená pre väčšinu detí radosť z Mikuláša, Deda Mráza, Ježiška či Santa Clausa. Jedna zastupujúca učiteľka na základnej škole v americkom štáte New Jersey však radosť s deťmi nezdieľala, a tak im na rovinu porozprávala o tom, ako žiadny Santa Claus neexistuje a všetky príbehy o ňom sú len obyčajnými legendami a výmyslami.

Tento prístup by zrejme mohol mať dobrý vplyv na deti pred začiatkom puberty, ale popierať existenciu Santa Clausa, sobov a darčekov na sánkach pri prvákoch očividne nemalo najlepší efekt.

Incident sa odohral v škole Cedar Hill School a nikto z kompetentných sa k situácii nechce bližšie vyjadrovať. Kontrolórka Rene Rovtar dohliadajúca na školy v oblasti po dohode s riaditeľom školy učiteľku vyhodila, avšak jej identita zostala utajená.


Rovtar pre médiá povedala, že vianočná detská viera v jednotlivé známe postavičky je pre ňu veľmi dôležitá, a tak podľahla sťažnostiam rodičov a učiteľka bola prepustená.

Verejnosť sa pritom dozvedela, že učiteľka prváčikom neporozprávala len o Santa Clausovi. Keď už poprela jeho existenciu, deti sa začali vypytovať na ďalšie rozprávkové postavičky. Postupne tak pred deťmi skonštatovala, že neexistujú ani vianočný zajko, zúbková víla či škriatkovia leprechauni.

Rodičia hneď volali do školy a sťažovali sa na to, že po hodine so zastupujúcou učiteľkou im deti prišli domov so slzami. Museli si preto vymýšľať dôvody, prečo by im učiteľka narozprávala také veci, a neboli z jej správania nadšení. 

Domů
Sdílet
Diskuse