Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2018 12:59
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ženy se na protest svlékly před Victoria's Secret. Žádají více diverzity od všech značek

MÓDA
Uložit Uložené

Londýnská prodejna Victoria's Secret se stala terčem protestů.

Značka Victoria's Secret před pár dny světu slavnostně představila svou tradiční módní přehlídku. Miliony mužů i žen každoročně netrpělivě očekávají moment, kdy záznam z přehlídky značka zveřejní, ovšem jak už to v posledních letech bývá zvykem, ani nyní se neobešla bez kontroverze.

I my jsme tě nedávno informovali o vyjádřeních marketingového šéfa značky Eda Razeka, který nejprve odmítl rozšiřování rozmanitosti na přehlídkách Victoria's Secret a ohradil se i proti komunitě LGBTQ.

Transgender modelky podle něj nemají na Fashion Show místo, a i když se později omluvil a připustil, že i tyto modelky mohou přijít na casting, konstatoval, že jako většina dívek jednoduše neuspějí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Love Disfigure (@love_disfigure),

Prohlášení nerozčílila jen anonymní uživatele internetu, ale i známou zpěvačku Halsey, která si na módní přehlídce zazpívala. Jelikož show natáčeli už před pár týdny a prohlášení Razeka přišla až později, Halsey situaci okomentovala tak, že pozici Victoria's Secret nemůže akceptovat a distancuje se od ní.

Nejvýrazněji však na nedostatek rozmanitosti ve Victoria's Secret jen před pár hodinami upozornily ženy z iniciativy Love Disfigure. Ženy s různými postavami, výškou či barvou pleti přišly před prodejnu Victoria's Secret přímo na londýnské Oxford Street, kde se i přes nízkou teplotu svlékly do spodního prádla.

Chtěli tak poukázat na to, že se móda o rozmanitost v naší společnosti nezajímá. Vymysleli i motto #FallenAngels, čímž narážejí na andílky z Victoria's Secret, kteří se nemají potřebu vyjádřit či distancovat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Love Disfigure (@love_disfigure),

Domů
Sdílet
Diskuse