Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2018 23:26
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Pár zdánlivě souložil na pyramidě v Gíze. Video způsobilo skandál, Egypťané už rozjeli vyšetřování

ZAJÍMAVOSTI EGYPT
Uložit Uložené

Porušovat zákony v Egyptě se nevyplácí.

Egyptské pyramidy patří mezi nejdůležitější historické památky na celém světě. Nezáleželo na tom dánskému fotografu Andreasu Hvidovi, který zdánlivě se svou kamarádkou či přítelkyní tajně vylezl na samotný vrch té největší, Chufuovy pyramidy.

Dodnes je jedním ze sedmi divů světa, což zmíněného fotografa zaujalo natolik, že byl ochoten porušit zákon.

Na svůj Instagram i YouTube přidal několik fotografií a video s názvem Climbing The Great Pyramid of Giza. S kamarádkou vylezli až na vrchol, pak se dívka zdánlivě svlékla a nakonec se na internet dostal i záběr, na kterém spolu souloží přímo na vrcholu pyramidy.

Egypťané byli z videa pochopitelně znechuceni. Andreas si svou beztrestnost pojistil tím, že video natočil v listopadu tohoto roku, ale zveřejnil ho až před pár dny.

Na internetu tvrdil, že výstup na pyramidu nenatáčel, protože se obával toho, aby ho náhodou strážníci nechytili. Pyramidy přitom hlídají bezpečnostní pracovníci, a tak není vůbec jednoduché se přes ně proplížit .

Egyptského ministra starožitností video pobouřilo natolik, že nechal zahájit vyšetřování, a tak se Andreas zřejmě tak brzy do země nevrátí.

Objevily se však i poznámky o tom, že video nemusí být skutečné a mohlo jít jen o propracovanou fotomontáž. Tvrdí to i šéf pyramid, podle kterého je na záznamu vidět neobvyklé světlo a nesprávný výhled ze samotného vrchu.

Zpět
Sdílet
Diskuse