Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2018 9:19
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Postižený 8letý kluk chodí po čtyřech 3 kilometry denně, aby se dostal do školy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Handicapovaný kluk z Indonésie se nevzdává. Ani když prší.

Často si stěžujeme na to, jak jsme v mnoha oblastech nešťastní, ale vždy jsou na planetě lidé, kteří se mají mnohem hůř. Inspirací ti může být 8letý chlapec z Indonésie jménem Mukhlis Abdul Holik, který se narodil s nedostatečně vyvinutými nohami.

Jeho rodičům lékaři řekli, že nikdy nebude schopen chodit. Když mu však byly čtyři roky, rodičům řekl, že by chtěl začít navštěvovat školu. Ta je vzdálená tři kilometry. Cesta k ní po ostrově Jáva je plná skalnatého terénu a nedokázal by ní projet žádný invalidní vozík.

Mukhlis však na škole trval a jak píše portál tvnoviny.sk, handicapovaný chlapec se do školy naučil chodit po rukách. Samozřejmě, ze začátku mu to trvalo velmi dlouho. Část cesty ho často nesou rodiče, ale značný úsek zvládne Mukhlis sám a nevzdává se, ani když prší.

Handicapovaného kluka přijala škola normálně, ale často se stává obětí šikany. Jiné děti ho venku trápí, ale to mu nebrání snít o své budoucnosti. Osmiletý Mukhlis chce být horolezcem, hasičem nebo fotbalistou.

Domů
Sdílet
Diskuse