Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. prosince 2018 11:40
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Ikona Američanů přichází s drsným vzhledem a naftovou V8 s 1 234 Nm

TECH
Uložit Uložené

Mimořádně úspěšné Silverado poznáváme ve vrcholné verzi.

I když Chevrolet Silverado nepatří mezi evropské modely, představovat si blíže tento počin rozhodně nemá smysl. Full-size pick-up, nebo pokud chcete truck, je nejúspěšnějším modelem Chevroletu na americkém trhu a zároveň jde o jeden z vůbec nejprodávanějších automobilů v USA. Nelze se tedy divit, že automobilka si na jeho mezigenerační výměně dala záležet.

Právě rok 2018 se nesl ve znamení příchodu nové generace, která se již v různých verzích a provedeních pomalu, ale jistě etablovala na zámořském trhu. Nově nám ale Američané představují vrcholnou sérii s tradičním označením HD, která má vyjadřovat sílu, výkon a nekompromisnost nejen opticky, ale i technicky.

Ikona Američanov
Ikona Američanov Zdroj: www.netcarshow.com

Přední maska tak podstatně nabrala na rozměrech, drsnosti a agresivitě. Světlomety dostaly vylepšenou světelnou technologii a zároveň vertikálnější umístění. V horní části je přitom předěluje výrazná lišta, která prochází celou maskou. Zajímavostí je, že v jejím středu už nenajdeme tradiční logo, ale obrovské otvory s nápisem. Ty budou specifikem verze Z71.

Značka tvrdí, že se základnějším provedením 1500 má novinka společnou jen vrchní část karoserie, jinak jde o důkladně přepracovaný, vyšší a větší model. Interiér jako takový již nenabídne žádné průlomové novinky, veškerá technika bude pocházet ze základnějších variant, přibude ale více prostoru na nohy.

Ikona Američanov
Ikona Američanov Zdroj: www.netcarshow.com

To nejdůležitější se ale ukrývá pod kapotou, kde si místo našla dvojice nových agregátů. Benzínová jednotka zatím přesně specifikována nebyla, její alternativou však bude obrovská 6,6litrová naftová jednotka Duramax spolupracující s 10stupňovým automatem Allison.

Nový V8 turbodiesel nabízí 451 koní a točivý moment až 1 234 Nm! Bližší informace zatím neznáme, neboť k úplnému odhalení dojde až za dva měsíce. Nás by už jen zajímalo, jak by si takové modely poradily s nekompromisními evropskými emisními normami.

Domů
Sdílet
Diskuse