Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. prosince 2018 15:04
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Bankomat vydával 50 eur místo 20 eur. Lidé vybírali, dokud nedosáhli denního limitu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zákazníci v rakouském městečku Stockerau se z bankomatového bonusu neradovali příliš dlouho.

Představ si, že jdeš z místního bankomatu vytáhnout 500 Kč, ale místo požadované částky najednou před sebou vidíš 800 Kč víc. Zkusil bys to znovu a vybíral z bankomatu, dokud bys nedosáhl denního limitu? Pokud jsi na tuto otázku odpověděl kladně, určitě bys v daném případě nebyl sám.

Identická situace se totiž odehrála ve městě Stockerau u Vídně, kde bankomat lidem opravdu místo 20 eur začal vydávat rovných 50 eur. Jak informovala TA3, za touto chybou stojí pracovnice, která při doplňování bankomatu omylem vyměnila přihrádky.

Ilustrační fotografie

Bankomat miesto 20 € vydával 50 €. Potešení zákazníci budú ale musieť peniaze vrátiť
Bankomat miesto 20 € vydával 50 €. Potešení zákazníci budú ale musieť peniaze vrátiť Zdroj: pxhere.com

Společnost tvrdí, že někteří zákazníci zkoušeli své štěstí, dokud nevyčerpali výběrový limit. Finančnímu ústavu měla být kvůli tomu způsobena škoda ve výši několika tisíc eur.

Množství peněz se ale u zákazníků nebude nacházet příliš dlouho, protože policie v současné době odhalila 84 podezřelých. Ty už samozřejmě čeká obvinění.

Zpět
Sdílet
Diskuse