Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2018 11:23
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

O slovo se hlásí další sportovní crossover. Model SQ2 žene vpřed až 300koňový dvoulitr

TECH
Uložit Uložené

Nejsportovnější Q2 má síly na rozdávání.

Příchod nového Audi SQ2 je poměrně netypický, protože očekávaná novinka se na internetu již předčasně ukázala, dokonce byla k vidění i na několika přehlídkách, až nyní nám ale automobilka zpřístupňuje oficiální fotografie a kompletní informace. Úhlavní nepřítel vozů BMW X2 M35i a Mercedes-AMG GLA 45 je tedy realitou a my ti ho představujeme.

Sportovní verze se nakonec spoléhá na čtyřválcový agregát, čímž se všechny kuloární informace o pětiválci smetly ze stolu. Tomu se však nelze divit, protože 2,5litrová jednotka by spíše pasovala k modelu RS Q2, o tom se ale momentálně mlčí. Motor 2.0 TFSI disponuje výkonem 221 kW / 300 koní a točivým momentem 400 Nm. Agregát spolupracuje s 7stupňovou dvouspojkovou převodovkou S tronic a pohonem quattro (s hydraulickou spojkou).

audi
audi Zdroj: www.audi-mediacenter.com

Dynamicky střižený crossover dokáže akcelerovat na stovku za 4,8 sekundy, maximální rychlost je přitom na úrovni 250 km/h. Standardem je o 2 centimetry snížená světlá výška karoserie, 18" disky, za příplatek ale nechybí ani o palec větší obutí. Jako první na pohled zaujme specificky vyplněná přední maska s výraznými vertikálními liniemi, do oka ale padne i vskutku velká čtveřice koncovek výfuku.

V interiéru designéři zvýraznili sportovní prvky a přibyly červené detaily či efektní dekory. Samozřejmostí je sportovní volant nebo příplatkový digitální panel budíků, který je zabalen do ryze sportovního vizuálu s centrálně umístěným tachometrem. Sedadla s lepším bočním vedením kombinují kůži a textil, v rámci nabídky bude ale možné sáhnout i po alcantaře. Novinka se do prodeje dostane na přelomu let, cenové relace zveřejněné zatím nebyly.

Domů
Sdílet
Diskuse