Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2018 11:54
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V letadle někdo zapomněl lidské srdce. Stroj se ve vzduchu musel otočil a vrátit se tam, odkud vzlétl

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lidské srdce mělo být určeno pro místní nemocnici v Seattlu.

Zřejmě bys nečekal, že na palubě tvého komerčního letu by někdo mohl převážet lidské srdce. Přesto zažilo 140 pasažérů letu Southwest 3606 z amerického Seattlu do Dallasu neobvyklou situaci, když jim piloti po 90 minutách ve vzduchu oznámili nepříjemnou věc.

Na palubě se našlo lidské srdce, samozřejmě ve speciálně přizpůsobené nádobě, které je zřejmě určeno k transplantaci, a tak bude třeba stroj okamžitě otočit a vrátit se zpět do Seattlu.

I když to znamenalo, že cestující zmeškají své přestupní lety a domů či do práce přijdou o dlouhé hodiny později, na palubě nikdo výrazně neprotestoval. Transplantace není žádná každodenní záležitost.


Část cestujících nechtěla věřit tomu, že by se srdce určené k transplantaci mohlo převážet komerčním letem. Samotná společnost Southwest Airlines nakonec v prohlášení vše uvedla na správnou míru. Ve vzduchu se k členům posádky dostala informace, že v nákladovém prostoru zůstalo zapomenuté lidské srdce určené pro místní nemocnici v Seattlu.

Letadlo přitom absolvovalo předchozí let ze Sacramenta do Seattlu, kde měla srdce vyzvednout přepravní společnost, ale někdo z jejích zaměstnanců tak neučinil a důležitý orgán pokračoval i s letadlem do Dallasu. Srdce přitom nelze uchovávat donekonečna, a tak piloti neměli na výběr.

Jak se ukázalo po návratu do Seattlu, srdce ve skutečnosti nebylo určené k přímé transplantaci, ale jeho jednotlivé součásti byly vyžadovány při několika různých operacích. Kdyby se letadlo neotočilo, někteří pacienti by se pravděpodobně dostali do ještě větších zdravotních problémů.

Cestující z postiženého letu nebyli nadšení ani po návratu do Seattlu, protože se tam letadlo pokazilo a do cílové destinace v Dallasu dorazili až s pětihodinovým zpožděním.

Domů
Sdílet
Diskuse