Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2018 19:04
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Rodiče přijali novou výzvu. Dětem vypínají televizory při hraní Fortnite

TECH
Uložit Uložené

Fenomén s názvem Fortnite dětem často škodí.

Televizní moderátor Jimmy Kimmel v rámci své show pravidelně vyzývá diváky, aby se nechali inspirovat a udělali to, co si pro ně vymyslel. Obvykle jde o vtipné výzvy, protože jedna z těch nejznámějších spočívala v tom, že rodiče řekli svým dětem, jak už stihli sníst všechny halloweenské sladkosti.

I Jimmy však sleduje současné trendy, a tak ve své show před pár dny vyzval rodiče, aby se nenápadně přiblížili ke svým dětem, když hrají Fortnite, a znenadání jim vypnuli televizor.

Ve Fortnite je přitom důležitá každá sekunda, protože časový limit je neúprosný a pokud na chvíli přestaneš dávat pozor, můžeš skončit jako kořist zkušenějšího hráče.

O Fortnite jsme již napsali množství článků, jeden z nich například o tom, že psychologové se obávají, že hra děti ovlivňuje jako drogy a vytváří silnou závislost. Reakce ratolestí na rodičovské vypínání televizorů však mnoho lidí zaskočilo.

Část dětí začala vřískat a házet sebou o židli či pohovku, někteří se nebáli rodičům vulgárně vynadat a zlomek z nich dokonce rodiče fyzicky napadl. Udeří do rukou, kamer či mobilů, zatímco jeden chlapec poslal svého otce vařit do kuchyně.

Zpět
Sdílet
Diskuse