Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2018 12:33
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Audit ukázal, že 6ix9ine nemá nárok na prvenství v Billboardu. Stále kraluje Travis Scott

HUDBA
Uložit Uložené

6ix9ine si však v minulém týdnu udržel druhé místo a v tom aktuálním je stále v první trojce.

Ještě v úvodu prosince informoval DJ Akademiks o tom, že zástupci Travise Scotta a stále uvězněného Tekashiho 6ix9ine dostali upozornění od agentury Nielsen. Ta se v rámci hudebního světa zabývá měřením přehrání skladeb, zobrazením videoklipů a také prodeji alb v rámci celého světa a na všech platformách.

Právě data z měřidel Nielsen Music používá také prestižní žebříček Billboard, který byl však nyní iniciátorem menšího nedorozumění. Někdo se totiž rozhodl zpochybnit prvenství Travise Scotta s albem Astroworld (za uplynulý týden) a tvrdí, že chyba v měření stála vítězství Tekashiho 6ix9ine s jeho počinem Dummy Boy.

Uběhlo přibližně 10 dní, během kterých byly analyzovány údaje ze všech prodejních i streamovacích platforem a audit ukázal, že se Billboard nemýlil. V uplynulém týdnu byl tedy pravomocně v žebříčku Billboard 200 mapujícím nejlepší alba na světě na prvním místě Travis a na druhém 6ix9ine. Alespoň už víš, že když někde o duhovém raperovi tvrdíme, že závodí s těmi nejlepšími, myslíme to opravdu vážně.

Na závěr je ještě asi důležité podotknout, že s podezřením o nesprávnosti měření nepřišel Tekashi a ani jeho distributor Create Music Group. Další informace z xxlmag.com ještě hovoří o tom, že problémem mělo být pozdější započítání čísel z Tidalu a SoundCloudu.

Audit ukázal, že 6ix9ine nemá nárok na prvenstvo v Billboarde. Stále kraľuje Travis Scott
Audit ukázal, že 6ix9ine nemá nárok na prvenstvo v Billboarde. Stále kraľuje Travis Scott
Domů
Sdílet
Diskuse