Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2018 11:45
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Keanu Reeves již dlouhá léta v tajnosti financuje dětské nemocnice po celém světě

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Herec o sobě tyto informace nepotřebuje sám rozšiřovat.

Herec Keanu Reeves nemá v oblibě zbytečnou publicitu. V posledních letech se stal tváří série John Wick, objevil se v několika menších či větších rolích a kromě toho v tajnosti pokračoval ve financování dětských nemocnic po celém světě.

Na internetu bys našel množství důkazů o tom, jak rád Keanu Reeves pomáhá lidem. V minulosti se při natáčení filmu Chain Reaction, kde hrál vedlejší roli vedle Morgana Freemana, rozhodl členům štábu koupit snídani i oběd každý den během několika posledních týdnů natáčení.

Jak konstatoval uživatel, který svůj příběh sdílel se světem, od té doby už pracoval na více než 30 různých filmech a nikdy se s podobným přístupem herců nesetkal.

Keanu přitom neměl jednoduché dětství. Když byl malý, rodinu opustil otec, který prodával heroin. Reeves se proto přesouval po celém světě, začal se věnovat hokeji, ale zranil se a přešel k herectví.

Keanu Reeves už dlhé roky v tajnosti financuje detské nemocnice po celom svete
Keanu Reeves už dlhé roky v tajnosti financuje detské nemocnice po celom svete Zdroj: Bucajack/Flickr

Ztratil svou přítelkyni Jennifer Syme při dopravní nehodě a mladší sestra Kim bojovala s leukémií. Nemoc nakonec naštěstí porazila, což herce inspirovalo k tomu, aby začal svými vydělanými penězi pomáhat dětem a lidem, kteří si sami pomoci nemohou.

Keanu založil vlastní nadaci, která již dlouhá léta financuje dětské nemocnice a jednotlivá oddělení po celém světě. Již v roce 2009 v rozhovoru pro Ladies' Home Journal přiznal, že pomocí své nadace pomáhá dětem s rakovinou už pět či šest let.

Nechtěl ji však pojmenovat po sobě, ani se k ní jakkoli veřejně přiznávat, protože prostě touží, aby pomáhala bez zbytečné publicity.

Při natáčení Matrixu se vzdal potenciálního zisku z úspěchu filmů ve prospěch pracovníků, kteří vytvářeli speciální efekty. Chtěl, aby si celý tým studio ponechalo i při následujících filmech, protože se mu velmi líbil výsledek jejich práce.

A co víc, při natáčení filmu Ďáblův advokát snížil své finanční nároky, studio si díky tomu mohlo dovolit Al Pacina. Keanu očividně nepotřebuje být slavný pro to, čemu se v tajnosti celou dobu věnuje.

Domů
Sdílet
Diskuse