Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2018 16:18
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vylámané zuby si chtěl vytáhnout z úst a bít se dál. MMA bojovník ztratil chránič a skončil celý od krve

SPORT UFC
Uložit Uložené

Bývalý šampion UFC nezažil právě nejúspěšnější souboj v kariéře.

Frank Mir byl kdysi jedním z nejobávanějších MMA bojovníků na světě. V těžké váze soutěže UFC se stal šampiónem, avšak raketovou kariéru mu nakonec zastavila autonehoda.

Musel si po ní dát nucenou pauzu, a tak ztratil šanci na dlouhodobou dominanci. Vzali mu i opasek šampiona. Postupem času se do kolotoče MMA vrátil, ale už svůj titul nikdy nedokázal vyhrát zpět.

Nedávno se však do MMA vrátil, ale nezamířil do organizace UFC. Raději se upsal Bellatoru, kde na akci 212 utrpěl už čtvrtou prohru v řadě. Dnes již 39letý Mir čelil Javymu Ayalovi a na zápas si poprvé vzal i vlastní dceru, takže v předzápasovém rozhovoru prohlásil, že před jejíma očima nemůže přehrát. Zápas přesto nedopadl nejlépe.


V prvním kole se Frank Mir dostal do vedení, svému soupeři zasadil několik dobře mířených ran, dostal ho i na podlahu, jenže ve druhém kole se vše zvrtlo.

Doporučeno
Česká MMA hvězda Matěj Peňáz: Vémola mě překvapil, v Oktagonu mám právo na titul. Chci se dostat do UFC Česká MMA hvězda Matěj Peňáz: Vémola mě překvapil, v Oktagonu mám právo na titul. Chci se dostat do UFC 16. ledna 2024 13:00

Po úderu vyletěl Frankovi z úst chránič zubů, a tak nic nebránilo tomu, aby mu Ayala vymlátil zuby. Už v prvním kole se mu na tváři objevila tržná rána, která se ve druhém kole rozevřela, Mir začal silně krvácet a do toho dostával bez chrániče rány přímo do obličeje.


Více než minutu a půl bojoval s nechráněnými zuby, což způsobilo, že mu jich soupeř několik vymlátil. Mir se po zápase přiznal, že se v zápalu boje snažil vylomené zuby ze svých úst vytáhnout, ale Ayala mu zlomil alveolární výběžek, což je vlastně součást čelisti.

Bolest byla tak silná, že Mir jen poplácal soupeře na znak ukončení zápasu. Vzdal se vůbec poprvé ve své kariéře, přímo před očima dcery, ale nikdo mu to nemá za zlé.

Fanoušci ho spíše vyzývají, aby už kariéru ukončil, protože se v posledním období zbytečně trápí. I když před utkáním vypadal, že je ve vynikající kondici, což potvrzovala i jeho nejnižší váha od roku 2013, nedokázal toho využít ve svůj prospěch. Ve 39 letech si už přece jen nemusí nic dokazovat.

Doporučeno
Sexuální predátor mu měl zneužít malého syna. UFC bojovník se mu drsně pomstil, teď mu hrozí doživotí Sexuální predátor mu měl zneužít malého syna. UFC bojovník se mu drsně pomstil, teď mu hrozí doživotí 8. ledna 2024 8:00


Domů
Sdílet
Diskuse