Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2018 16:25
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Upřímný status českého řidiče kamionu sdílelo již téměř 30 tisíc lidí. Řidičům na cestách poslal jasný vzkaz

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Vzkaz řidiče kamionu Martina rezonuje internetem.

Zejména v zimních měsících je třeba si na cestách dávat větší pozor. Své o tom vědí i řidiči kamionů, kteří často v zácpách na hranicích či jen v provozu na dálnicích stráví dlouhé hodiny.

Musí si dávat pozor na to, aby neřídili příliš dlouho bez přestávky, je třeba občas odpočívat, a proto bys v kabinách kamionů našel množství užitečného vybavení a většinou i příjemnou atmosféru a teplo.

Řidiči kamionů musí předem počítat s možností, že někde na dlouhé hodiny uvíznou. V kabinách si díky tomu mohou pochutnat na dobrém jídle, zalít si čaj či kávu a samozřejmě odpočinout si a pospat.

Většina řidičů osobních aut však řidiče kamionu vnímá jen v negativním světle. Nelíbí se nám, že blokují dálnice, vytvářejí kolony, když se snaží navzájem předjíždět, ale nic není tak, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Svědčí o tom příspěvek jednoho českého řidiče. Martin Černocký na Facebooku konstatoval, že jsme všichni na jedné lodi. Řidičům vzkázal, že pokud náhodou zůstanou uvězněni na místních komunikacích, nemusí se bát oslovit řidiče kamionu s žádostí o pomoc.

Zejména řidiči s malými dětmi prý mají zaklepat a většina řidičů ochotně lidem v nouzi uvaří čaj či kávu, nebo je nechá v kabině se ohřát.

Příspěvek zaznamenal na internetu obrovský úspěch, protože ho za poslední tři dny sdílelo již téměř 30 tisíc lidí. Podobnou upřímnost lidé umí ocenit a možná se i ty začneš na kamionisty dívat jinak.

Zpět
Sdílet
Diskuse