Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2018 16:18
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších komiksových filmů roku 2019

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

X-Men, MCU, DCEU, ale i nesuperhrdinské komiksové filmy. Rok 2019 jimi bude přeplněný.

Další díl ze série Preview 2019 ti představí 10 nejočekávanějších komiksových filmů roku 2019. Doposud jsme se podívali na 30 snímků včetně sci-fi a fantasy, indie či nenápadných počinů a v neposlední řadě i na nejočekávanější animáky. K tomu jsme tě seznámili s 10 novými seriály roku 2019 (Zaklínač!), kterých se již nemůžeme dočkat a začali jsme také s první pětadvacítkou z TOP 50 nejočekávanějších filmů roku 2019.

Druhou část si budeš moci přečíst již tento víkend, no a protože jsme do tohoto výběru nezahrnuli animáky, sci-fi a další žánry a typy celovečeráků (několik jich ještě dostane samostatné články), nemohl jsi v něm najít ani komiksovky. Na ty se podíváme nyní, takže pojďme na to. Pokud se chceš o daných projektech dozvědět více, klikej na odkazy v jejich názvech.


1. Captain Marvel – 7. března (r.  Anna Boden, Ryan Fleck)

První velká komiksovka tohoto roku, ale počkáme si na ni více než 2 měsíce. Marvel to na nás začátkem roku zkusí vybalit podobně jako naposledy s Black Pantherem a my věříme, že půjde o velký úspěch. A i když ne kasovní, tak počítáme s tím, že kvalitativní. Z trailerů se nám zdá Captain Marvel na slušné úrovni a přestože mnohým nesedí Brie Larson, jde o skutečně skvělou herečku.

Navíc se dozvíme, kam se tato postava poděla a proč Avengerům nikdy nepomohla. Těšit se můžeš i na mladého Nicka Furyho a vesmírné souboje. Pro fanoušky Marvelu půjde o povinnost.


2. Shazam! – 4. dubna (r. David F. Sandberg)

No a na druhou stranu zde máme jediný DCEU film roku 2019, jelikož dvojka Wonder Woman se přesunula na rok 2020.

David Sandberg se blýskl hororem Lights Out, ale humorná komiksovka bude přeci jen něčím jiným. Trailery se zatím nezaměřují na děj či záporáka v podání Marka Stronga. Spíše se snaží diváky zaujmout humorem a pohodovou atmosférou. Shazam! určitě nebude pro každého, ale může jít o příjemné překvapení.


3. Hellboy – 11. dubna (r. Neil Marshall)

Dnes jsme se dočkali vůbec prvního oficiálního traileru, takže už konečně zhruba víme, na čem vlastně jsme. Na snímek se sice těšíme méně, než bychom se těšili na případnou trojku s del Torem a Ronem Perlman, ale pekelník je stále pekelník a my jsme zvědaví, co nám nová verze přinese.

Nakonec, má jít o jiného Hellboye, značně drsnějšího a krvelačnějšího. Hraje ho David Harbour (Hopper ze Stranger Things) a film režíruje Neil Marshall (Soudný den, Pád do tmy), takže to může dopadnout dost dobře.


4. Avengers: Endgame – 25. dubna (r. Anthony Russo, Joe Russo)

Z Endgame se pravděpodobně stane největší film historie. Bude se o něm mluvit denně dlouhé měsíce před premiérou a dlouhé měsíce po premiéře. Zlomí asi všechny rekordy, které stanovil jeho předchůdce a vzhůru se bude dívat snad jen na Avatara.

U našich hrdinů z MCU ale není vyloučeno, že Cameronův epos mohou pokořit. A protože asi všichni víme, o co jde, kdo tam bude hrát a kdo to natočil, nebudeme si to dnes opakovat. Pro ty ostatní je tu naše vlákno.


5. Dark Phoenix – 6. června (r. Simon Kinberg)

Mutanti se vracejí podle scénáře, který údajně podpořil sám Kevin Feige. Ten si už možná chystá půdu pro začlenění všech komiksových postav Foxu do MCU, i když to se nemusí stát ještě dalších 10 let.

Dark Phoenix se zaměří na postavu Jean, která se dostane do kontaktu s něčím velmi nebezpečným a stane se terčem nejen vlády USA. Čeká nás údajně nový začátek, ale my skutečně netušíme, co od tohoto filmu čekat. Zase jednou to bude bez Wolverina a tentokrát i bez Bryana Singera (režíruje jeho dlouholetý spolupracovník a scenárista předešlých X-Menů).

Hlavní postavou má být navíc Jean, která v nové verzi skutečně není moc zajímavá a co je horší, hraje ji Sophie Turner. O jejích hereckých schopnostech bychom také mohli vést dlouhé diskuse. Pevně však věříme, že po zklamání z Apocalypse si Foxové dali záležet a z X-Men budeme po dlouhém čase znovu odvařeni. Tak, jak by to mělo být.

6. Spider-Man: Far From Home – 4. července (r. Jon Watts)

Homecoming neohromilo. Všichni si to asi uvědomujeme. Oproti Webbovu Spider-Manovi šlo o malinký krok vpřed, ale na Raimiho filmy se bohužel mladý Holland nechytal. U dvojky měla přijít výměna režiséra, ale nestalo se tak a my budeme doufat, že to znovu nezničí potenciál.

A ten je velký, protože uvidíme Mysteria v podání Jakea Gyllenhaala. Spidey bude tentokrát zachraňovat lidi napříč celou Evropou, v níž se dějí prazvláštní věci. Ty musí vyřešit Nick Fury, no a na pomoc si zavolá právě Petera. Ten tak bude muset zase jednou skloubit školu, kamarády a hrdinství.

 
7. New Mutants – 1. srpna (r. Josh Boone)

Pár týdnů po Dark Phoenix se o slovo přihlásí další mutantský projekt. Josh Boone natočil hororový komiks. Studiu se ale moc hororový nezdál, a tak mu ho dali přetočit, což způsobilo téměř roční odklad. My se osobně velmi těšíme a věříme, že z toho může být takový komiksovější a hororovější Split. Radost nám dělá i herecké obsazení v čele s Anou Taylor-Joy, Maisie Williams a dalšími.


8. Joker – 3. října (r. Todd Phillips)

Ve Warner Bros. se konečně odhodlali a vsadili na karty mimo svého nepovedeného DCEU. Dali dohromady hlavy s Martinem Scorsesem a Toddem Phillipsem, přičemž jim vyšel film o Jokerovi zasazený mimo jejich provázané univerzum. Zahraje si ho vynikající Joaquin Phoenix. A pokud stále nevěříš, že jde o vynikající volbu, klikej sem.

Bohužel, o ději toho moc nevíme, a vlastně se chceme nechat překvapit a být ve tmě co nejdéle. Z tohoto může vzniknout něco výjimečného. Pro jistotu ale moc negoogli a nedívej se na fotky z natáčení. Je jich už opravdu velmi mnoho. V nejbližších týdnech bychom možná mohli dostat i něco oficiálního, protože natáčení už skončilo.

P. S. – Nějaká role připadla i Robertu De Nirovi!

9. Kingsman prequel – 14. listopadu (r. Matthew Vaughn)

Alespoň doufáme, že tě nezavádíme. Momentálně totiž nikdo na 100 % neví, zda se nejprve začne točit prequel nebo regulérní třetí díl. Spíše se ale počítá s prequelem. V něm by si měl zahrát i Ralph Fiennes, Daniel Brühl či Charles Dance. Režie se opět chopí Matthew Vaughn, a pokud se o obou připravovaných Kingsman filmech chceš dozvědět více, klikej sem.

10. Reign of Supermen – 29. ledna, video release mimo kina (r. Sam Liu)

Na závěr si paradoxně představíme komiksovku, kterou uvidíme nejdříve. Na začátek článku jsme ji ale nezařadili z jednoduchého důvodu. Do kin se nedostane. Pokračování skvělého The Death of Superman z tohoto roku uvidíme už v lednu, a pokud bude alespoň tak kvalitní jako jeho předchůdce, máme se fakt na co těšit.

Superman na konci předchozího filmu zemřel, ale svět nesmí zůstat nechráněný. Jednak to cítí nepřátelé naší planety, jednak má Superman mnoho stoupenců. A právě z takových se stanou čtyři noví Supermanové, kteří budou bojovat proti zlu, ale i o srdce zlomené Louis Lane. Trailer ti napoví více.

Domů
Sdílet
Diskuse