Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2018 10:56
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Lenovo představilo nový model telefonu s vysouvacím displejem a 12GB RAM pamětí. Přináší hned 2 rekordy

TECH
Uložit Uložené

Lenovo cílí na opravdu náročné uživatele.

Společnost Lenovo teprve před pár týdny představila svůj nejnovější chytrý telefon s označením Z5 Pro. A opět se k němu vracíme, avšak k jeho novému upgradu pro náročnější zákazníky.

Přivítejte Lenovo Z5 Pro GT, které přináší hned 2 rekordy letošního roku. Jedná se totiž o první telefon, který v sobě bude mít procesor Snapdragon 855. A zároveň uvnitř najdeme hned 12GB operační paměti, s tím tu doposud žádný telefon nepřišel.

Zajímavostí jak u klasické Z5 Pro, tak i u této nové je její design. Ačkoliv vysouvací telefony jsou již dávno za zenitem, tak Lenovo se k nim u těchto modelů zpětně vrací. A musím uznat, že to telefonu poměrně sluší.

Lenovo představilo nový model telefonu s vysouvacím displejem a 12 GB ram pamětí
Lenovo představilo nový model telefonu s vysouvacím displejem a 12 GB ram pamětí

Jedná se tak o skvělou možnost, jak se u telefonu vyhnout pro někoho nevzhlednými výřezy v displeji. Vysunutím spodní části telefonu na vás pak zpod 6,39" displeje vykoukne 16Mpx fotoaparát.

O něco kvalitnější fotoaparát pak najdeme klasicky na zadní straně, kde se nachází duální čočka. Primární fotoaparát má 16 Mpx se světelností f/1.8 a sekundární má 24 Mpx se světelností také f/1.8.

Telefon není honosný jenom ve velikosti displeje, výkonu procesoru a obří RAM paměti, uvnitř také najdeme úložiště o kapacitě 512 GB. Jedná se tedy opravdu o telefon pro náročné uživatele.

Lenovo představilo nový model telefonu s vysouvacím displejem a 12 GB ram pamětí
Lenovo představilo nový model telefonu s vysouvacím displejem a 12 GB ram pamětí

Pro dnešní chytré telefony je hlavním ukazatelem výkonu aplikace Antutu benchmark, jenž testuje výkon všech periferií telefonu. V tomto testu Lenovo Z5 Pro GT obdrželo skóre 368 tisíc. Pokud vás zajímá, jak je na tom váš telefon, tak tato testovací aplikace je dostupná jak pro telefony s operačním systémem iOS, tak i Android.

AKTUALIZOVÁNO: Dostupnost pro český a slovenský trh zatím není oznámena. Avšak pro čínský trh je cena v přepočtu 14 400 Kč (559 eur).

Domů
Sdílet
Diskuse