Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2018 19:30
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Češi mají nový rekord. Před Vánocemi se v práci flákali 108 minut denně

ZAJÍMAVOSTI PRÁCE
Uložit Uložené

Oproti minulému roku se Češi před vánočními svátky v práci flákali každý den o osm minut déle. Zaměstnavatelé kvůli tomu přišli o 7 223 korun na zaměstnance.

Zdá se, pracovní nasazení Čechů před Vánocemi nebylo nijak závratné. Jak totiž vyplývá ze studie společnosti truconneXion, během prosince se Češi v práci věnovali mimopracovním aktivitám rekordních 108 minut denně, tedy téměř čtvrtinu běžné pracovní doby. To je pro srovnání o 8 minut déle, než tomu bylo loni.

K zahálení nejčastěji docházelo tam, kde mají pracovníci přístup k počítači a internetu. Místo práce si pak zaměstnanci například vybírali zimní dovolenou, nakupovali dárky pro své blízké, trávili čas sledováním multimédií, brouzdáním po sociálních sítích a podobně. 

Ilustrační fotografie

Češi mají nový rekord. Před Vánocemi se v práci flákali 108 minut denně
Zdroj: www.publicdomainpictures.net

Jejich zaměstnavatele podobné chování následně přišlo dosti draho. „Účet za předvánoční zneužívání pracovního času je závratný. V přepočtu na jednoho zaměstnance se vyšplhal na rekordních 7 223 korun. To je o 1 599 korun více než loni. Trend okrajování pracovní doby ve prospěch soukromých aktivit zaměstnanců dosahuje vrcholu, za posledních pět let se denně promrhaný čas prodloužil o 23 minut,“ přiblížil Martin Hnízdil, manažer firmy truconneXion.

Aby zaměstnavatelé flákání během pracovní doby svým zaměstnancům co možná nejvíce znesnadnili, hlídají někteří z nich aktivitu pracovníků na počítačích pomocí elektronického monitoringu. Ovšem s masivním rozšířením chytrých telefonů, které už má dnes takřka každý, se značná část mimopracovních aktivit začíná postupně přesouvat právě na mobily.

Anketa:
Flákáte se v práci i vy?
Ano
Ne
Někdy
Ano
65 %
Ne
13 %
Někdy
22 %
Domů
Sdílet
Diskuse